Gazdaság

Csökkent a háztartások hitelállománya februárban

Csökkent a háztartások hitelállománya februárban

2011. március 31., csütörtök
Csökkent a háztartások hitelállománya februárban

A szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások februárban az előző hónaphoz hasonlóan forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek, nettó törlesztők voltak.

A hónap végére a háztartások hitelállománya a tranzakcióból eredően 29,7 milliárddal csökkent - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön. Február folyamán a háztartások betétállománya forintban és devizában egyaránt nőtt, előbbi 18,6 milliárddal, utóbbi 17,5 milliárd forinttal emelkedett. A nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hitelfelvevők voltak, míg devizában kevesebb hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, hitelállományuk összességében 40,5 milliárd forinttal csökkent a tranzakcióból eredően. Emellett forintban több betétet vettek ki, mint amennyit elhelyeztek, míg deviza-betéteik állományát növelték. Ezek eredőjeként a betétállományuk az előző hónaphoz képest 24,3 milliárd forinttal nőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.