Közélet

A Jobbik aláírást gyűjt a terror felszámolására

A Jobbik aláírást gyűjt a terror felszámolására

2011. március 8., kedd
A Jobbik aláírást gyűjt a terror felszámolására

A homokpusztai terror nem cigány-magyar kérdés, egy 50 fős klán tartja rettegésben a tanyavilágot, ami most egy sajtóbotrány miatt kapott nagy nyilvánosságot – mondta el Toroczkai László a párt megyei képviselője, aki hozzátette, hogy közel félszáz aláírást juttattak el hozzájuk helyi lakosok, elpanaszolva, hogy milyen sérelmeket követtek el ellenük a banda tagjai. A Jobbik aláírási akciót hirdetett, hogy további tanuktól gyűjtsön információkat.

A helyi napilap nemrégiben arról számolt be egy homokpusztai férfi háza elé vonultak jobbikosok, mintegy harmincan, akik katonai alakzatba rendeződve, harci indulókat énekeltek. Az esetnél jelen volt a párt országgyűlési képviselője

Zagyva György Gyula

, aki sajtónyilatkozatban reagált az esettel kapcsolatos LMP-s megnyilvánulásra, melyben

mandátumának visszaadására szólítják fel

.

Egy 50 fős klán terrorja

„Sok nagyon fontos részlet maradt ki az országos visszhangot kiváltó ügyből, egyrészről, hogy tavaly a kampányban a jobbik dóci aktivistáit feltartóztatták, inzultálták a klán roma tagjai, mint ahogy az is, hogy a napilap cikkében a szegény özvegyként kisgyermekeit nevelő apaként bemutatott férfi egy többszörösen elítélt ember, aki nagykorú fiaival több erőszakos bűncselekményben vett részt. Ez a klán, melynek tagja a cikkben megnevezett férfi is, rettegésben tartja a környéket, a banda nevéhez fűződik egy csoportos rablás elkövetése egy sándorfalvi kocsmában és a

pultos nő megerőszakolása még 2008-ban

” – nyilatkozta

Toroczkai

, kiemelve, hogy nemrégiben fogadta őket a megyei rendőr-főkapitány, akinek levélben tették fel ezzel

az üggyel is kapcsolatos kérdéseiket

. A megyei képviselő szerint a kapitány megnyugtató válaszokat adott, és elindult egy párbeszéd a lakosság és a rendőrség és a pártja között, ami az előző kormányzás alatt nem volt jellemző. A rendőri jelenlét fokozódott a környéken és gyűlnek a konkrét feljelentések is.

Sajtóper és fokozódó feljelentési kedv

„Ezért döntöttünk úgy, hogy a kivonulunk a területre standokkal, és további aláírásokat gyűjtünk, ahol névvel és címmel vállalják a lakosok, hogy elmondják sérelmeiket a bandával szemben. Mi pedig vállaljuk, hogy aki feljelentést tesz, azt elkísérjük a rendőrsére, és minden segítséget megadunk az áldozatoknak” – tette hozzá.

Tóth Péter

, a Jobbik megyei és városi vezetője pedig bejelentette, hogy sajtó-helyreigazítási pert kezdeményeznek a helyi napilappal szemben, mivel az csúsztatva és a jelentését megváltoztatva közölte le

Zagyva György Gyula

nyilatkozatát, negatív színben tüntetve fel a pártot. Zagyva kiemelte, hogy egy lavina indult el a homokpusztai eset nyilvánosságra kerülése óta, és tucatjával érkeznek a megkeresések, az emberek felbátorodva szeretnének beszélni az őket ért terrorizálásokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.