Írjon nekünk

Sport

Röplabda: magabiztos veszprémi visszavágás a Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

A Company Nyelviskola-Veszprémi RC hazai pályán 3-0-ra nyert a HPQ-Szegedi RSE ellen a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának nyolcadik fordulójában. A bakonyiak ezzel visszavágtak ellenfelüknek a néhány héttel ezelőtti, idegenbeli vereségért.

A center, Horváth Szabolcs duplájával került előnybe a sérült Németh Ervint nélkülözni kénytelen Veszprém az első szett elején (4-2), aztán amikor blokkolta Torma Péter próbálkozását, már három pont volt a különbség (6-3). A korelnök remeklésével hamar lendületbe jött az egész csapat, Németh Zoltán ütött, Czintula Mihály pedig ászt nyitott, s máris jött az első technikai (8-3). A rövid szünet után Czintula behegesztett még két ászt, Posztós Bendegúz pedig elrontott egy támadást, ezért Mészáros Péter időt kért (11-3). A bakonyiak remeklése ezután is folytatódott, méghozzá egy ászértékű szervával és egy kiváló Czintula-ütéssel (14-4), Németh Zoltán pedig egy újabb ásszal tartotta a tízpontos differenciát (18-8). Nagyon rossz volt a Szeged nyitásfogadása, a liberót gyorsan le is kapta a pályáról Mészáros Péter. Érdekes módon a potyalabdákat is képtelenek voltak pontosan megjátszani a csongrádiak, Ezen kívül sok szervát rontottak, így nem tudtak felzárkózni. Czintula hátsósoros ütése után hosszú sérülés után visszatért a pályára Nagy Attila, és rögtön pontot szerzett (23-12). Az első játszma utolsó pontját Németh Zoltán bombája jelentette (25-14, 1-0).

A második szettre összekapta magát a Szeged, amelyből Nacsa Gáboron, Petheő Gáboron és Csíkos Gáboron kívül ezúttal a sérült Csányi Dániel és a beteg Babanyecz Roland hiányzott. Németh Zoltán ásznyitásával vezetett a Veszprém (3-1), aztán Tóth Tibor védhetetlen szervája következett (6-3), és a hárompontos előny Németh Zoltán jóvoltából az első technikaira is megmaradt (8-5). Tartották magukat a csongrádiak (9-7), majd a veszprémi feladó, Puspán Balázs két technikai hibájával egyenlítettek is (9-9). Jött is helyette Dolgos Attila, a center, Cziczó Gábor pedig gyorsan bevarázsolt két pontot, így újra vezettek a bakonyiak (11-9). Amikor Czintula Mihály is betalált, időt kért a Szeged (14-10), és Filius István ásznyitásával, valamint Posztós Bendegúz ütésével megint felküzdötte magát látótávolságba (14-13). Nyári Sándor is időt kért, ezután újra meglódult csapata, s Czintula, illetve Tóth Tibor pontját követően jöhetett a második technikai (16-13). A visszatérést követő labdamenet után Mészáros Péter kikérte második idejét (17-13), és ekkor bizony nehéz volt elképzelni, hogy szoros lesz a szett hajrája! A feladó, Bitó Attila duplázott (20-17), de Tóth Tibor ejtésével már egészen közel került az újabb részsikerhez a Veszprém (23-18). Igen ám, de Posztós újra és újra beköszönt, ezért a hazaiak kénytelenek voltak időt kérni (24-22). Filius nyitásrontásával zárult ez a szett (25-22, 2-0).

Makhult Zoltán szerzett vezetést a Szegednek a harmadik rész legelején, a bakonyi együttes pedig Cziczó Gábor ásznyitásával fordított (2-1). Tóth Tibor is bebombázott egy ászt (4-2), de tovább nem nőtt a különbség, még Németh Zoltán ütése után sem (6-4). Bondor Tamás ejtésével egyenlített, blokkjával pedig fordított a Szeged (7-8). Az első technikai után Czintula Mihály ütése nyomán megint a hazaiaknál volt az előny (10-9), Tóth Tibor pedig megint jelentkezett egy ásszal (13-10). A tendencia azonban nem folytatódott, Torma Péter blokkjával egy pontra zárkózott a látogató (14-13), Németh Zoltán rossz ütésével pedig megint egyenlő volt az állás (15-15). A kötelező szünet után egy jó sánccal javított (17-15), aztán Czintula akciója következett. A következő percekben ismét Németh Zoltán volt a főszereplő, váltakozó sikerrel. Előbb egy rossz, majd egy jó ütés, aztán egy rossz nyitás. Tóth Tibor ejtése szélesnek bizonyult, ezzel ismét egy pontra zárkózott a Szeged (20-19). Makhult blokkolta Tóth ütését (20-20), de Németh Zoltán pontos ütése után megint a Szeged kért időt (23-21). Horváth Szabolcs újabb remek blokkja már a befejezést sejtette (24-21), és ez Németh Zoltán ütése után be is következett (25-22, 3-0).

Mivel a Dág 3-1-re nyert a MAFC otthonában, biztossá vált, hogy a kistelepülés csapata végez az ötödik helyen a középszakaszban, és a Veszprém lesz a hatodik. A kiesés elkerüléséért óriási csata várható a hátralévő két fordulóban a MAFC, a Szeged és a Csepel között.

A mérkőzés legjobbja

A győztes veszprémiek korelnöke, Horváth Szabolcs ebben a szezonban eddig kevés játéklehetőséget kapott, de úgy tűnik, most centerben megtalálta számára az ideális helyet Nyári Sándor edző! Dágon sem játszott rosszul, ezúttal pedig kifejezetten jól, hasznosan és eredményesen röplabdázott. Németh Zoltán sokat vállalt, sokszor eredményes volt, de többször rontott is. Tóth Tibor hozta a tőle elvárható energikus, lendületes, erőteljes támadójátékot, s nyitásai is védhetetlenek voltak. Horváth Ádám pontos, sallangmentes, hasznos liberóteljesítménye is elengedhetetlen összetevője volt a sikernek. A mezőny legjobbja ezúttal a legeredményesebb (16 pont), Czintula Mihály volt, hiszen támadásban alig rontott, viszont nagyon sokat hozzátett, és a többi játékelemben is átlagon felül teljesített. A Szeged csapatából a feladó, a pontatlan nyitásfogadások miatt rengeteget rohangáló Bitó Attila, valamint Bondor Tamás dicsérhető.

Férfi röplabda Extraliga keresztjáték az 5-9. helyért, 8. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – HPQ-Szegedi RSE 3-0 (25-14, 25-22, 25-22)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik
Veszprém: Puspán, Cziczó 4, Németh Z. 14, Tóth T. 11, Czintula M. 16, Horváth Sz. 5. Csere: Horváth Á. (lib), Nagy A. 1, Dolgos, Kráml. Vezetőedző: Nyári Sándor.
Szeged: Bitó 3, Torma P. 2, Makhult 8, Posztós 9, Bondor 11, Gyuris. Csere: Csányi R. (liberó), Filius 1. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Nyári Sándor: “Az első játszmában nagyon jól játszottunk. Ott folytattuk, ahol pénteken, Dágon abbahagytuk, bár az még játszmagyőzelemre sem volt elég. A folytatásban némileg hozzászürkültünk az ezen a napon gyengélkedő Szegedhez, de amikor nagyon kellett, mindig volt, aki húzta a csapatot. Örülök a biztos sikernek, és köszönjük a városnak, hogy immár nekünk is van elektronikus eredményjelzőnk! Tóth Tibor ezen a hétvégén mindkét meccsen nagyot alakított!”

Mészáros Péter: “A játék minden elemében alulmúltuk önmagunkat! Gratulálok a Veszprémnek.”

További eredmény:

MAFC-BME-Mapei – Dági KSE 1:3 (28, –16, –20, –20)

Férfi röplabda Extraliga keresztjátékának jelenlegi állása:

5. Dág 12 pont (18-10, 7 mérkőzés)
6. Veszprém 11 pont (13-12, 7 mérkőzés)
7. Szeged 9 pont (10-14, 6 mérkőzés)
8. MAFC 8 pont (11-12, 6 mérkőzés)
9. Csepel 8 pont (11-15, 6 mérkőzés)

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mtiszegedma.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál