Közélet

Jobbik: nincs helye kommunistáknak a közéletben

Jobbik: nincs helye kommunistáknak a közéletben

2011. február 26., szombat
Jobbik: nincs helye kommunistáknak a közéletben

A kommunizmus áldozatainak emléknapján, február 25-én a Jobbik szegedi szervezete is megemlékezést tartott. Az 1956-os forradalom szegedi áldozatának, Kováts József szobra előtt tartott megemlékezésen a párt városi alelnöke, Rácz Tibor kifejtette, hogy a valódi rendszerváltás nem kezdődhet meg, míg a közéletben jelen vannak a kommunizmus szellemi követői, mint például a parlamentben Havas Szófia és Szegeden Tóth Károly képviselő.

Rácz

a világ legpusztítóbb vírusának nevezte a kommunizmust, amely az 1919-es tanácsköztársaságban ötezer magyar bebörtönzéséért felelős, míg 1945 után hétszázezer magyar foglyot „szállított” a Szovjetunióba, ahol közel kétszázezer honfitársunk halt meg. „1945 és 1989 között diktatúra volt, amit a mai napig nem sikerült lezárni, és addig nem is lehet, míg olyan parlamenti és önkormányzati képviselők ülnek a padokban, akik a szellemi örökösei e rendszernek. Az országházban

Havas Szófia

példa erre, aki

Horn Gyula

unokájaként a mai napig ellenforradalomként említi 1956-ot, míg Szegeden

Tóth Károly

MSZP-s képviselő veszi védelmébe

Rákosi Mátyás

díszpolgári címét” – érvelt Rácz, aki szerint végre a Fidesznek is a sarkára kellene állnia az elszámoltatás tekintetében, hiszen eddig semmi konkrétum nem történt. „Meg kellene nevezni végre a felelősöket az elmúlt évek kommunista diktatúrájáért” – hangsúlyozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.