Közélet

Helyeselte a KDNP a rendőrség döntését

Helyeselte a KDNP a rendőrség döntését

2011. február 16., szerda
Helyeselte a KDNP a rendőrség döntését

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleményben üdvözölte a rendőrség erélyes lépését a melegfelvonulás útvonalával kapcsolatban. A KDNP szerint a rendőrség Budapest békéjét védte meg a Meleg Méltóság Menetéről hozott keddi határozatával – írja a Magyar Hírlap.

A kisebbik kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében üdvözölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtalálta a szabadságjogok ütközését feloldó arányosság elvét. Szerintük a módosított útvonalon tartott demonstráció feleslegesen veszélyeztette volna a közrendet, a közbiztonságot, a rendőrség így megakadályozta, hogy "mind a büszke melegek, mind a békességre vágyó budapesti lakosok" szélsőséges provokációnak legyenek kitéve. Több százezer fővárosi család programja, valamint a tömegközlekedés akadálytalan működésének biztosítása elsőbbséget élvez egy szűk közösség megnyilvánulásával szemben – áll a közleményben, kiegészítve azzal: a KDNP előtt természetesen minden ember egyenlő, de a gyülekezés szabadságát is korlátozhatja arányos társadalmi érdek.

A módosított útvonallal volt baja a BRFK-nak

A rendőrség keddi határozata szerint nemcsak a rendezvények megvalósíthatóságát kell biztosítani, hanem a rendezvényen részt nem vevők jogait is. A BRFK hangsúlyozta: nem betiltották a rendezvényt, annak megtartását azért nem engedélyezik, mert a szervezők által módosított útvonal ellehetetlenítené a térség közlekedését. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Szivárvány Misszió Alapítvány a június 18-ra tervezett, a rendőrség által még 2010 szeptemberében tudomásul vett felvonulás előre egyeztetett, és az eredeti bejelentésben szereplő útvonalát a szervező a Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca - Kossuth tér útvonallal hosszabbította meg. Az alapítvány a tiltást követően keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, a tiltó határozat hatályon kívül helyezését kérve. Az eljárás során az alapítványt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviseli. (Forrás:

Magyar Hírlap Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.