Bulvár

Határhírek: hamis rendszám, heroincsempészet

Határhírek: hamis rendszám, heroincsempészet

2011. február 4., péntek
Határhírek: hamis rendszám, heroincsempészet

Forgalomból kivont rendszámú Mercedesszel akart az országba belépni egy bolgár férfi, míg egy macedón fiatalember heroincsempészeten kaptak Röszkénél - közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Forgalomból kivont Mercivel a határon

Forgalomból kivont Mercedessel akart a határon átlépni egy bolgár férfi. A férfi csütörtökön a déli órákban jelentkezett kilépésre a Röszkei Határátkelőhelyen. A határrendészeknek a jármű vizsgálatakor feltűnt, hogy a rendszám nem eredeti. A további vizsgálatok során azután kiderült, hogy a gépkocsit tavaly novemberben kivonták a forgalomból, rendszámát pedig visszavonták. A sofőrrel szemben egyedi azonosítójel meghamisítása gyanújával büntetőeljárás indult.

Kábítószer, derékra rögzítve

Kábítószert akart átcsempészni a határon az a férfi, aki tegnap este jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. A 24 esztendős macedón fiatalember busz utasaként érkezett az átkelőhelyre. Az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a fiatalember idegesen viselkedik. Alapos ellenőrzése során fel is fedték a határrendészek, hogy a derekára két nylonzacskó van felrögzítve, melyben világosbarna színű, közel fél kilónyi kábítószergyanús por volt. A kábítószerteszt mindezt alá is támasztotta, méghozzá heroin jelenlétét mutatta ki. A fiatalember elmondta, hogy anyagi haszonszerzés céljából kívánt az Európai Unió területére kábítószert csempészni. Ám mint kiderült, nem csak szállított, de fogyasztott is drogot, mivel a nála elvégzett vizeletteszt kimutatta ezt. Vele szemben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés gyanújával folyik az eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, őrizetbe vétele mellett - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.