Közélet

Balogh Gábor: a sportnak a politika középpontjába kell kerülnie

Balogh Gábor: a sportnak a politika középpontjába kell kerülnie

2011. február 18., péntek
Balogh Gábor: a sportnak a politika középpontjába kell kerülnie

Balogh Gábor, a miniszterelnök sporttanácsadója saját bevallása szerint elkötelezett abban, hogy a sport a kormányzati politika középpontjába kerüljön.

"Fontos a sportban rejlő nemzetgazdasági és társadalmi lehetőségek kihasználása" - szögezte le országjárása miskolci állomása után a megyei önkormányzati hivatalban tartott pénteki sajtótájékoztatón az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázó, aki délelőtt részt vett a Borsod-Abaúj-Zemplén megye legeredményesebb sportolóját megillető díj átadásán, majd tárgyalásokat folytatott a megye vezetőivel.

Balogh

elmondta, konzultációsorozatot indított a hazai sportélet vezetőinek és aktív szereplőinek részvételével, melynek keretében mind a 19 megyeszékhelyen személyesen tájékozódik a hazai sportélet helyzetéről, mert az állami sportirányítás vezetői csak így kaphatnak tiszta képet a sport legfontosabb megoldandó problémáiról. Hozzátette, a látogatások célja, hogy a szakmai párbeszéd során fény derüljön a helyi problémákra és fejlesztési elképzelésekre. Balogh Gábor az elmúlt hetekben Debrecenben, Tatabányán, Békéscsabán, Szolnokon, Győrött, Pécsett, Nyíregyházán, Kecskeméten és Veszprémben járt. Hamarosan Kaposvárt, Szombathelyt és Szegedet keresi fel. A konzultációk meghirdetett végső célja, hogy egy komplex, települési szintre lebontott sportügyi problématérkép készüljön, mert Balogh úgy véli, csak erre épülhet a megyei és helyi sportélet gondjait orvosló sportfejlesztési stratégia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.