Gazdaság

Tiszaszigeti segítség Adának csatornaépítésben

Tiszaszigeti segítség Adának csatornaépítésben

2011. január 18., kedd
Tiszaszigeti segítség Adának csatornaépítésben

A vajdasági Ada városa csatornahálózatának befejezésére az uniótól mintegy 800 ezer euró támogatásra szeretne pályázni, melyben Tiszasziget partnerségi szerepet vállal, s mintegy tíz százalékát fordíthatja majd vízminőségmérő műszerpark beszerzésére. A két település együttműködési megállapodást írt alá.

Az IPA Határon Átnyúló Támogatási Együttműködés Program keretében „talált egymásra” a két település, és ad majd be közös pályázatot környezeti biztonságának növelésére, vízgazdálkodási létesítmények kivitelezésén keresztül. „Ada város szeretné befejezni a szennyvízhálózatának fejlesztését, amihez mi partneri segítséget tudunk nyújtani. A tapasztalatok átadásán kívül ez konkrétan azt jelenti, hogy olyan műszeregyüttest is vásárolunk majd, amely folyamatosan jelzi a Tisza vízminőségét itt a határ menti szakaszon, s továbbítja azt a határon túli települések, így Ada felé is” – monda el portálunknak

Bodó Imre

, Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő.

„Nálunk már felépült a szennyvíztisztító és a csatornahálózat is elkészült, de a legfontosabb szakaszt most kell kiépítenünk, hiszen a tisztított szennyvíz bevezetése a folyóba, még a régi rendszerrel működik, így a Tisza és az üzem közötti részt a környezet védelme érdekében is nagyon fontos mihamarabb lefektetnünk” – emelte ki

Bilicki Zoltán

, Ada község elnöke. A felek ünnepélyes keretek közt aláírták az együttműködési megállapodást, melyben lefektették, hogy milyen alapelvek alapján dolgozzák ki a pályázatot, s abban hogyan oszlanak el a feladatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.