Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kosárlabda: Kaposváron juthat nyolcba a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

16 pontos előnnyel várja a férfi kosárlabda magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A Tisza-partiak szerdán 18 órai kezdettel lépnek pályára Kaposváron azzal a céllal, hogy kivívják a negyeddöntőbe jutást.

Immár a negyedik tétmeccset vívja egymás ellen szerdán a Szeged és a Kaposvár gárdája, akár unhatják is már a másikat a felek. A bajnokságban oda-vissza a somogyiak bizonyultak a jobbnak – mindkét vereség nagyon fájt Nyilas Istvánéknak –, a magyar kupában azonban sikerült a visszavágás. A nyolcaddöntő első felvonásán az újszegedi sportcsarnokban 101-85-ös hazai siker született, ami azt jelenti, hogy 16 pontos előnnyel gazdálkodhat a visszavágón a Szedeák. A cél nem is lehet más, mint a továbbjutás!

„Mint ahogy minden egyes mérkőzés, úgy ez a szerdai is rendkívül fontos számunkra. Azért utazunk Kaposvárra, hogy ismét legyőzzük Fekete Ádám együttesét. Legutóbb bebizonyítottuk, igenis képesek vagyunk erre. Ha mégsem sikerül, akkor is mindenképpen ki akarjuk vívni a nyolcba kerülést. Fontos, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, hiszen csak így lehet keresnivalónk. Arra törekszünk, hogy az odavágón mutatott jó teljesítményt átmentsünk, illetve igyekszünk a védekezésben és a támadásban is új elemekkel meglepni házigazdánkat. Nem állítom, hogy a múlt szerdai találkozón nem akadtak hibáink: annak ellenére, hogy hatékonyan támadtunk, eladtunk húsz labdát, ami ezen a szinten rengeteg. Van tehát hol javulnunk, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, ha ezt a számot tíz körül tudjuk tartani, akkor vagyunk igazán versenyképesek. Szintén felhívtam a csapat figyelmét arra, hogy már a kezdéstől nagyon kell koncentrálnunk. Sajnos ebben a szezonban többször is beragadtunk az elején, aztán futhattunk az ellenfélé után. Ebből a szempontból példamutató az odavágó, melyet az első pillanattól kezdve uraltunk” – mondta portálunknak Fodor Péter.

A Szedeák vezetőedzőjét megkérdeztük, sok vagy kevés-e a 16 pontos fór a visszavágó előtt. „Matematikailag elég lehet, de a kupában a matematika nem mindig döntő. Magam is vettem már részt olyan párharcban, ahol az első meccset hússzal buktuk, majd több mint harminccal nyertünk, s tovább is jutottunk. Azon leszünk, hogy legjobbunkat nyújtsuk, s bekerüljünk a negyeddöntőbe. Ha adott esetben ez sem lesz elég, gratulálni fogunk a riválisnak. Többször játszottunk már a Kaposvárral ebben az idényben, így jól ismerjük őket. Tisztában vagyunk vele, hogy minden egyes játékosukra oda kell figyelnünk. A hazai bajnokin például a két amerikait, Wilsont és Cunninghamet viszonylag jól semlegesítettük, erre honfitársuk, Werner és főként Soós lépett elő nyerőemberré, de Kutasi is igen fontos kosarat szerzett a végén. A csapatvédekezésünknek tehát tökéletesen kell működnie, különösen, hogy a hazai pálya ezúttal a somogyiakat segíti majd” – fejtegette a szakember.

Fodor Pétertől megtudtuk: a műtött Kiss Zsolt rehabilitációja megfelelő ütemben halad, de még körülbelül három hétig biztosan nem állhat rendelkezésre a remek kosaras. A többiek közül a beteg Simándi Árpád játéka kérdéses még. Kaposvári oldalon a sérült Kováts Róbert biztosan kihagyja a kupameccset is, Medve Máté és Werner pedig betegek, s egyelőre nem tudni, számíthat-e rájuk Fekete Ádám.

A visszavágó szerdán 18 órakor kezdődik Kaposváron. Vezetik: Kiss L., Vétek F., Szabó G.; ellenőr: Faidt.
Várható kezdőcsapatok:
Kaposvár: J. Wilson, Kutasi, Soós, Werner, Cunningham
Szeged: Drahos, Rubin, Molnár M., Dukics, McKenzie

Emlékeztetőül az 1. mérkőzésen:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 101-85 (27-21, 31-19, 18-27, 25-18). Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Kapitány G., Király L., Gelencsér Gy.; ellenőr: Várhalmi.
Szeged: Drahos 9/3, RUBIN 28/6, NYILAS 16/12, Dukics 8, McKenzie 10. Csere: TANÁCS 20/6, Vida 10, Molnár. Vezetőedző: Fodor Péter.
Kaposvár: J. Wilson 12, Kutasi 5/3, SOÓS 20/3, WERNER 18, CUNNINGHAM 20. Csere: Fülöp 2, Kovács, Márkus 2, Medve 6. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Kipontozódott: Drahos (40′).

A további nyolcaddöntőkön:

Albacomp – ZTE KK 97-82, 67-68 (továbbjutott: Albacomp)
Atomerőmű SE – Factum Sport Debrecen 103-72, 110-85 (továbbjutott: Atomerőmű)
Bonyhádi KSE – Salgótarjáni KSE 76-104 (továbbjutott a Salgótarján)
EKF-Eger-HÉSZ SE – Szolnoki Olaj KK 65-93 (továbbjutott: Szolnok)
PVSK-Pannonpower – Körmend 103-96 (visszavágó: szerda 18.00)
Kis-Rába Menti Takarék SKC – Marso-Vagép Nyíregyháza 97-85 (visszavágó: szerda 18.00)
T.O.M. Controll Kecskemét SE – Falco-Szova KC 88-52 (visszavágó: szerda 18.00)

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál