/

A többség alig fogja érzékelni a gázáremelést

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A földgáz ára nem emelkedik a korábban közöltnél nagyobb mértékben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint – írja az InfoRádió. A tárca azután adott ki állásfoglalást erről, hogy az Energiaklub gyorsjelentésében azt állította, mivel az ígért 7 helyett csak 2 fogyasztási sáv lesz, akár hatodával is nőhet a gáz ára.

A tárca számítása szerint a háztartások 66 százalékánál semmilyen, vagy csupán 1 százalék körüli áremelkedés várható, a legtöbbet fogyasztók esetében pedig 10 százalék körüli emelkedésre lehet számítani. Minden fogyasztó évente 1200 köbméterig jogosult lesz az alacsonyabb gázdíjra.
A közlemény emlékeztet arra, hogy az új szabályozás bevezeti a nagycsaládosokat megillető kedvezményt, amelynek mértéke 3 gyermekig egyenként 200 köbméter, a negyedik gyermektől pedig 300 köbméter évente.

A kedvezmény megállapításáról a Magyar Államkincstár 2011. március 31-ig fogja értesíteni a jogosultakat, akiknek a támogatás 2011. január 1-től visszamenőlegesen jár.

(Forrás: InfoRádió)

Előző sztori

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza vidékén

Következő sztori

Módosult a státustörvény, az óvodások is kapnak támogatást