Közélet

A többség alig fogja érzékelni a gázáremelést

A többség alig fogja érzékelni a gázáremelést

2011. január 8., szombat
A többség alig fogja érzékelni a gázáremelést

A földgáz ára nem emelkedik a korábban közöltnél nagyobb mértékben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint - írja az InfoRádió. A tárca azután adott ki állásfoglalást erről, hogy az Energiaklub gyorsjelentésében azt állította, mivel az ígért 7 helyett csak 2 fogyasztási sáv lesz, akár hatodával is nőhet a gáz ára.

A tárca számítása szerint a háztartások 66 százalékánál semmilyen, vagy csupán 1 százalék körüli áremelkedés várható, a legtöbbet fogyasztók esetében pedig 10 százalék körüli emelkedésre lehet számítani. Minden fogyasztó évente 1200 köbméterig jogosult lesz az alacsonyabb gázdíjra. A közlemény emlékeztet arra, hogy az új szabályozás bevezeti a nagycsaládosokat megillető kedvezményt, amelynek mértéke 3 gyermekig egyenként 200 köbméter, a negyedik gyermektől pedig 300 köbméter évente. A kedvezmény megállapításáról a Magyar Államkincstár 2011. március 31-ig fogja értesíteni a jogosultakat, akiknek a támogatás 2011. január 1-től visszamenőlegesen jár. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.