Egyetem

A szegedi egyetem korábbi előadója a közlekedési múzeum új vezetője

A szegedi egyetem korábbi előadója a közlekedési múzeum új vezetője

2011. január 20., csütörtök
A szegedi egyetem korábbi előadója a közlekedési múzeum új vezetője

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Archívumának eddigi osztályvezetőjét, a Szegedi Tudományegyetem korábbi meghívott előadóját, Krámli Mihályt nevezte ki az intézmény élére.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum élére pályázati úton keresett új vezetőt a tárca.

Réthelyi Miklós

a pályázatok elbírálása után január 15-től öt évre

Krámli Mihályt

nevezte ki főigazgatónak. Krámli Mihály 1971-ben született Szegeden, 1995-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetem történelem szakán, majd 2002-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerzett PhD-fokozatot. 1998-tól a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Archívumának muzeológusa, 2004-től főmuzeológusa, a tavalyi évben megbízott osztályvezetővé nevezték ki. 2006-2007 folyamán meghívott előadóként tartott előadássorozatot a Szegedi Tudományegyetemen az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetéről. Szakterülete a hajózás- és hadihajózás-történet, különös tekintettel a magyar kereskedelmi tengerészet, Fiume, valamint a magyar folyamhajózás 19. századi és 20. század eleji történetére. 1997-től számos, az említett témákban íródott tanulmánya jelent meg a legrangosabb hazai hadtörténeti periodika, a Hadtörténelmi Közlemények hasábjain, valamint a

Hajózástörténeti Közlemények

című online folyóiratban is rendszeresen publikál 2006 óta. Két monográfiája látott eddig napvilágot a témában A császári és királyi haditengerészet és Magyarország (2004), illetve A dunai vízi út az első világháborúban (2009) címmel. A tárca közleménye szerint Réthelyi Miklós pénteken ellátogat az intézménybe, és személyesen adja át az új vezetőnek a kinevezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.