Írjon nekünk

Szórakozás

Hétfő: Német Nemzetiségi Kulturális Hét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Nemzetiségek Háza hétfőtől december 10-ig megrendezi a II. Szegedi Német Nemzetiségi Kulturális Hetet. A Fricsay-teremben karácsonyi hangversenyt és partit szervez a Szegedi Operabarátok Egyesülete, Széchenyi téren a Karácsonyi Ünnepi Hetek műsorában Télapó kesztyűje – a Pinceszínház interaktív mesejátéka látható, ismét lesz filmklub a Somogyiban, és Vitamin a Grand Caféban.

II. Szegedi Német Nemzetiségi Kulturális Hét

A Nemzetiségek Házában hétfőtől december 10-ig megrendezik II. Szegedi Német Nemzetiségi Kulturális Hetet. Hétfőn 17.30-kor bemutatkozik a Hunyadi téri német nemzetiségi csoport – az óvodásokat meglátogatja a Mikulás. Bővebb információ a www.szegedinemetek.hu oldalon.

A Szegedi Operabarátok Egyesületének programja

Hétfőn 18 órakor az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay-teremben Karácsonyi hangverseny és party. Szegedi Operabarátok Egyesületének hagyományai szerint a magánének tanszék tanárai és hallgatói adnak hangversenyt. Vendégül látják a SZTE Zeneművészeti Kar tanárait és hallgatóit.

Könnycseppek

Bátki Zoltán Könnycseppek című verseskötetének bemutatója hétfőn 17 órakor lesz a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban. Az est házigazdája: Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője. Közreműködik: Babos Ágnes, Rácz Tibor színművész.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren hétfőn 20 órakor Pangea Project (koncert). Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. Bővebben a www.domter.hu oldalon.

Karácsonyi Ünnepi Hetek

A Széchenyi téren hétfőn 15.30-kor Télapó kesztyűje – a Pinceszínház interaktív mesejátéka. A Karácsonyi Ünnepi Hetek további programjairól a http://www.szegediest.hu/fesztival/12456/karacsonyi_unnepi_hetek_2010 oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban hétfőn 17 órakor Filmklub – a Magyar Televízió Szegedi Stúdiójának filmjeiből Bubryák István válogat: Egy betemetett zsinagóga Budán (52 perc). Budán, a Táncsics utca 21-23 sz. ház kertjében, 4-5 m mélyen a földben van egy zsinagóga. 550 éve, Mátyás korában épült. Egyszer kiásták, de politikai okok miatt visszatemették. Nem kellene kiásni? Rendező: Radó Gyula.

A SZAB Székházban (Somogyi u. 7. 110. előadóterem) hétfőn 17 órakor az Ételallergia Regionális Közhasznú Egyesület estje. Előadók: Tokodiné Kun Zsuzsanna fejlesztő, Gábor Tímea molekuláris biológus. Háziasszony: Ladányiné Szarvas Ibolya alelnök, ny. védőnő.

A Korzó Zeneházban (Széchenyi tér. 9. bejárat a Feketesas utca felől) hétfőn 18 órakor Zenés beszélgetés Bodnár György vendégeivel. Tiszteletbeli vendég: Rudas László szívsebész professzor. A vendégek névsorát, és a Közéleti Kávéház többi eseményének részleteit a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/Tartalom/december2010.htm oldalon elolvashatják.

Hétfői moziműsorok

A Grand Café-ban hétfőn:

19 órakor: Vitamin Dreff János: Az utolsó magyartanár feljegyzései.

21 órakor: Szemekbe zárt titkok – feliratos, argentin-spanyol film, rendező: Juan José Campanella.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, rendező: Gráner József.

15 órakor és 17.45-kor: Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész – színes, szinkronizált amerikai kalandfilm. Rendező: David Yates.

20.30-kor: Ilyen az élet – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Greg Berlanti.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Ilyen az élet – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, rendező: Greg Berlanti.

18.15-kor és 20.30-kor: Zimmer Feri 2. – színes, magyar vígjáték. Szereplők: Reviczky Gábor, Pogány Judit, Szarvas József, Kovács Vanda, Növényi Norbert, Molnár Piroska, Csukás Márton, Kálomista Anna. Rendező: Tímár Péter.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor és 19.30-kor: Soul Kitchen – színes, feliratos német vígjáték. Rendező: Fatih Akin.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Hétfő esti buli

A JATE Klubban hétfőn 20 órakor Bin Jip és Barabás Lőrinc Eklektric koncert. A koncertek után: Nicola Conte ( I) DJ Set.

Kommentek

Hírzóna

Szegeden ismét búcsút intenek a télnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Kiszebábot is égetnek.

Tovább olvasom

Szórakozás

Oroszlánszőrből építkeznek a csókák a Vadasparkban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Timba adta nekik a sörényét.

Tovább olvasom

Szórakozás

Ugyanazok az arcok a SZIN-en, mégis drágul a bérlet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Még csak 12 fellépőt jelentettek be az idei fesztiválra, máris látszik, hogy a lineup szinte semmivel sem különbözik az előző évekétől.

Tovább olvasom

Aktuál