Sport

Kézilabda: megyei rangadót nyert a KSZSE Kisteleken + FOTÓK

Kézilabda: megyei rangadót nyert a KSZSE Kisteleken + FOTÓK

2010. december 20., hétfő
Kézilabda: megyei rangadót nyert a KSZSE Kisteleken + FOTÓK
A Kézilabda Szeged SE női kézilabdacsapata az NB II Dél-Keleti csoportjának 14. fordulójában az ötödik helyen álló Kistelekhez látogatott, ahol az év zárásaként szép győzelmet arattak a lányok. Az ifik gólzáporos mérkőzésen szenvedtek vereséget. Mind két csapatnak célja elérési miatt égetően fontos volt a győzelem (Kisteleknek a felső házba kerüléshez, a Szegedieknek a bajnoki cím megszerzéséhez). A mérkőzést a KSZSE kezdte jobban (0-4), majd magabiztosan folytatta, és a második félidő 10. percére 11 gólos előnyre tett szert. A nagy küzdő Kistelek megpróbált felzárkózni, de a ez csak az eredmény szépítésére volt elég. Szalma Dóra így látta a meccset: "Az Abony elleni mérkőzés kudarca egész héten érezhető volt az edzéseken. Mivel még senki sem épült fel a sérülésben szenvedők közül, ezért ugyanaz a gárda lépett pályára, aki egy héttel ezelőtt. Kemény mérkőzésre számítottunk, és tudtuk, hogy a játékot az elejétől fogva uralni kell a győzelem érdekében. Ez így is történt, az első percekben már 4-0-ra vezettünk. A jó védekezés és a tudatos támadásfelépítés megtette a hatását. Rengeteg gólt tudtunk beállóból szerezni, a jó bejátszásoknak illetve Szabó Andinak köszönhetően. A csapat másik mozgatórugójának Szalma Nóra bizonyult, aki nagy átlövésekkel és betörésekkel lepte meg a kistelekieket. Kiegyensúlyozott, jó játékunknak köszönhetően magabiztos győzelmet tudtunk aratni és szépen zártuk a 2010. évet. A tabella 2. helyéről várjuk a folytatást."

Női kézilabda NB II Dél-Keleti csoport, 14 forduló

Kisteleki KK - Kézilabda Szeged SE 27-33 (11-15) Kistelek, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kopornyik, Kovács. KSZSE: SZALMA D. - PUHALÁK 5, HOMOKI 9, TÓTVÁRADI 2, SZABÓ 5, SZALMA N. 8, HORVÁTH 2. Csere: Almási D. (k), Török 2, Grandjean, Sebestény, Balog. Vezetőedző: Gera Norbert Gera Norbert: "A remek csapatot alkotó Kistelek otthonában mindig nagy fegyvertény nyerni. Nekünk most sikerült, ami annak köszönhető, hogy mind a két félidőben fantasztikus első 15 percet produkáltunk. Hosszú szezonnak vagyunk a végén, nagyon sokat dolgoztak a lányok és nagyon jó úton haladnak a kitűzött célok felé! Köszönöm nekik és a csapatot körülvevő emberek áldozatos munkáját. Kívánok mindenkinek örömteli karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet!"

Női kézilabda NB II Dél-Keleti csoport, 14 forduló, ifjúsági mérkőzés

Kisteleki KK - Kézilabda Szeged SE 38-31 (19-15) Kistelek, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kopornyik, Kovács. KSZSE: Almási D. - Puhalák 3, Török 2, TÓTVÁRADI 10, SEBESTÉNY 4, HORVÁTH 3, KIS 2. Csere: Mészáros (kapus), Bernátsky 2, Kiss, Csikós 1, NÉMET 3, GIRICZ 1, Balog. Vezetőedző: Gera Norbert. Gera Norbert: "Ifi csapatunk majdnem a komplett Kistelek felnőtt csapatával játszott. Fontos lett volna a győzelem a 2. hely megszerzéséhez, azonban fontosabb, hogy a tehetséges nagyon fiatal játékosok hétről-hétre jó csapatok ellen teszteljék a tudásukat. Bár még van hátra három forduló, de úgy néz ki, hogy a tavalyi 6. hely után dobogón fogunk végezni!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.