Gazdaság

Fejlesztették a könyvtárat Sándorfalván és Dócon

Fejlesztették a könyvtárat Sándorfalván és Dócon

2010. december 27., hétfő
Fejlesztették a könyvtárat Sándorfalván és Dócon

Sándorfalva Város Önkormányzata, Dóc Községi Önkormányzattal konzorciumot alkotva, 25.368.872 Ft európai uniós forrást nyert a két település könyvtárának IKT-infrastruktúra fejlesztésére.

Sándorfalva Város Önkormányzata, Dóc Községi Önkormányzatával konzorciumot alkotva nyújtotta be pályázatát a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében kiírt Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó-Expressz” című felhívásra. A pályázat nyert és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága 25 368 872 forint összegű Európai Uniós támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A fejlesztés során megújult a két település könyvtárának gépparkja: új informatikai programok, eszközök és a fogyatékkal élők számára speciális könyvtári szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközök (felolvasó gép) kerültek beszerzésre. Kibővült (egy kölcsönző teremmel, egy olvasó teremmel és egy olvasó-előadó teremmel) és akadálymentes lett a Sándorfalvi Petőfi Emlékkönyvtár. Az ünnepélyes átadó rendezvény 2011 január közepén várható, a pontos időpont egyelőre még nem ismert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.