Közélet

Zúgolódik a Societas a felsőoktatási törvény ellen

Zúgolódik a Societas a felsőoktatási törvény ellen

2010. november 20., szombat
Zúgolódik a Societas a felsőoktatási törvény ellen

A Societas az új felsőoktatási törvény koncepciójának visszavonását kéri Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól -írja a Magyar Nemzet Online.

Oroszvári Péter

, a baloldali fiatalokat tömörítő szervezet alelnöke szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján szedett-vedettnek nevezte az egyetemeket és főiskolákat érintő változtatásokat, amelyek szerinte nem foglalkoznak a felsőoktatás valódi problémáival, köztük például a hallgatói létszám folyamatos csökkenésének megállításával. A Societas emellett elfogadhatatlannak tartja, hogy az előzetes egyeztetés nélkül készült törvénykoncepció felborítaná a hallgatók és oktatók között jelenleg még fennálló egyenlő partneri viszonyt – mutatott rá a szervezet vezetője. Oroszvári Péter ezért arra kérte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy szervezzenek vitákat a törvénykoncepcióról a felsőoktatási intézményekben annak érdekében, hogy azt minél több egyetemi és főiskolai hallgató megismerhesse. További részletek

a Magyar Nemzet honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.