Bulvár

Vesztegetési kísérlet, embercsempészet Szőregen

Vesztegetési kísérlet, embercsempészet Szőregen

2010. november 18., csütörtök
Vesztegetési kísérlet, embercsempészet Szőregen

Ismét megpróbáltak megvesztegetni intézkedő határrendészeket csütörtök hajnalban - tájékoztatta portálunkat Pál János rendőrségi szóvivő.

A helyszín megint csak Szeged-Szőreg volt, ahol egy gyanús járműre figyeltek fel a szolgálatot ellátó szegedi határrendészek. Rögtön nyomába eredtek és lekövették útvonalát, egészen addig míg egy ismeretlent nem vettek fel autójukba. Eljött az idő az intézkedésre és megállították a járművet. A benne ülő három személy közül ketten jogszerű Magyarországi tartózkodásukat tudták igazolni, míg a harmadik – egy szerb állampolgár – útlevele a szükséges beléptető bélyegzőlenyomattal nem rendelkezett. Hogy az intézkedő határrendészek ettől eltekintsenek, a férfi okmányába egy 200 euróst csúsztatott, és a következő mondat kíséretében akarta részükre átadni: „stenpli nyista mamma Ausztria”. A pénz visszaadásra, a személyek, pedig előállításra kerültek. A kocsiban ülő két másikkal szemben embercsempészet, míg ezen harmadik személlyel szemben – mivel beutazási és tartózkodási tilalom volt vele szemben érvényben – ezen tilalom megsértése gyanúja alapján indult büntetőeljárás, egyúttal vesztegetés gyanújával feljelentéssel éltek a szegedi határrendészek - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.