Gazdaság

Több milliárd forintos európai uniós pályázat a szerb-magyar határon átnyúló együttműködésre

Több milliárd forintos európai uniós pályázat a szerb-magyar határon átnyúló együttműködésre

2010. november 18., csütörtök
Több milliárd forintos európai uniós pályázat a szerb-magyar határon átnyúló együttműködésre

Átszámítva több mint három milliárd forint európai uniós támogatásra pályázhatnak önkormányzatok és nonprofit szervezetek a Vajdaságból és két dél-magyarországi megyéből, Bács-Kiskunból és Csongrádból a szerb–magyar határon átnyúló együttműködési program keretében - írta az újvidéki Magyar Szó.

A pályázatokat a magyarországi Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, szerb részről pedig a belgrádi kormány európai integrációs irodája hirdeti meg. Február 14-ig lehet pályázni a gazdasági és társadalmi együttműködést erősítő programokra, környezetvédelmi projektekre, határon átnyúló kulturális és üzleti együttműködések kialakítására, valamint kutatás-fejlesztésre. Pályázhatnak helyi önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, nonprofit szervezetek, oktatási intézmények és kamarák. A támogatás elnyerésének feltétele, hogy az adott projektben legalább egy magyarországi és egy szerbiai partner is részt vegyen Bács-Kiskun és Csongrád megyéből, illetve a Vajdaságból. Összesen 12,3 millió eurót (bő 3,3 milliárd forintot) oszthatnak szét a jelentkezők között. A szerb–magyar határon átnyúló együttműködési program a 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozik, Magyarország és Szerbia határ menti kapcsolatainak erősítését szolgálja. A program az Európai Unió úgynevezett előcsatlakozási támogatási eszközeként működik, 2013-ig közel 50 millió euró pályázati forrás áll rendelkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.