Közélet

Közszolgálati média: nincsenek meg a vezérek

Közszolgálati média: nincsenek meg a vezérek

2010. november 13., szombat
Közszolgálati média: nincsenek meg a vezérek

Nem sikerült az egyik közszolgálati média élére sem új vezérigazgatót választani pénteken, mert egyik jelölt sem kapott kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumától. A második fordulóra tartogatják a valódi jelölteket - írja az Index.

Péntek délután több mint öt órán át ülésezett a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma, hogy a közmédiák élére vezérigazgatókat válasszanak, ám munkájukat nem koronázta siker. Egyik szervezet élére sem sikerült új vezetőt választani, mert a titkos szavazáson egyik jelölt sem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást. A Magyar Televízió élére

Nagy Attilát,

a köztévé jelenlegi gazdasági igazgatóját, és

Szabó László Zsoltot

, az Echo TV vezérigazgatót jelölték. A Magyar Rádió élére

Belénessy Csabát

, az MTI stratégiai alelnökét, és

Klein Juditot

, az MTV kisebbségi műsorok szerkesztőségének vezetőjét javasolták A Duna Televízió vezérigazgatói székére

Dobos Menyhért

, az MTV műsorigazgatója, és

Kálomista Gábor

filmes producer volt esélyes. Az MTI élére pedig

Toót-Holló Tamást

, az MTI belpolitikai szerkesztőségének vezetőjét, és

Wéber Ferencet

,

Sólyom László

volt köztársasági elnök sajtófőnökét jelölte

Szalai Annamária

, az NMHH elnöke. A kuratórium nyolc tagjából hatot a parlament választott. Közülük hármat a Fidesz, egyet-egyet pedig az ellenzéki pártok jelöltek. A testület további két tagját a médiatanács nevezte ki. A médiatanács döntött a vezérigazgató-jelöltek személyéről is az NMHH elnökének javaslatai alapján. A médiatanács az ORTT jogutódja, és a testület összes tagját a Fidesz jelölte, és a parlament választotta meg. (Forrás:

Index

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.