Hátország: Zsombón is nyert, s őszi második az FK-ifi

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sikerrel zárta az őszi szezont az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata a megyei II. osztály hétvégi fordulójában. A kék-fekete fiatalokat csak a Bordány tudja megelőzni a tabellán.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport, a 13. fordulóból elhalasztott meccsen:

Zsombó SE – FK 1899 Szeged 0-2 (0-1). Zsombó, vezette: Hideg.
Zsombó: Szilágyi Á. – Kecskeméti, Hódi, Tóth M., Búza, Tóth A., Szilágyi G. (Gyuris), Dudás (Rácz), Kiss, Bálint, Szalkai. Edző: Kiss Károly.
FK 1899 Szeged: Kornis – Fábián, Burzon, Módra, Tóth T., Márton (Kis), Reisinger, Rimay (Földi), Somodi (Abonyi), Tóth D. (Németh), Mikovity (Bakos). Edzők: Kaiser Rezső és Marton Gellért.
Gólszerző: Reisinger (2).
Sárga lap: Reisinger.

Korábbról elhalasztott mérkőzést pótolt a hétvégén az FK 1899 Szeged ifjúsági gárdája a megyei II. osztály Homokháti csoportban. Kaiser Rezső és Marton Gellért tanítványai Zsombón léptek pályára, s kétgólos győzelmet arattak. A kék-feketék így a Bordány mögött a második helyen zárták az őszt.

Kaiser Rezső edző: „Ez a meccs többről szólt annál, hogy szépen búcsúztassuk az őszt. Ha nyerünk, másodikként telelhetünk. A feladat tehát adott volt. A mérkőzés elején viszont nem játszottunk jól, középen és elöl alig-alig voltak pontos passzaink, míg ellenfelünk gyors ellentámadásokkal veszélyeztetett. Aztán valamelyest javult a játékunk, előbb a felső lécet találtuk el, majd a vezetést is megszereztük. A fordulás után azon voltunk, hogy újabb góllal biztosítsuk be előnyünket. Ez végül csak a találkozó hajrájában történt meg. Ezen a napon nem ment igazán a játék, de a lényeg a három pont begyűjtése volt. Gratulálok a csapatnak, a srácok megérdemelten várhatják a tavaszt a második helyről!”

Keresztúri János, az FK 1899 Szeged utánpótlás-vezetője: „Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját. Az edzőknek, játékosoknak a kitartást, a drukkereknek a biztatást. Igazán szép és eredményes őszi szezont zárhatunk le. Az FK 1899 Szeged rövid történetében még nem fordult elő, hogy valamelyik csapatunk a második helyen zárjon egy szezont. Ez most megtörtént. Nyugodtan várva a folytatást, önbizalommal telve vonulunk a téli pihenőre. Kiemelném a két edző szakmai munkáját. Pár hónap alatt igazán szépreményű gárdát kovácsoltak össze. Ehhez persze kellettek a játékosok is, akik megértették, hogy a sikerért áldozatokat kell hozni, még ha az oly’ nehéz is. És ha már FK Szeged, akkor hatalmas köszönet jár az egész éves biztatásért drukkereinknek is. Ez a részsiker természetesen az övék is.”

Előző sztori

Hátország: a Debrecen legyőzte a tartalékos Szedeákot

Következő sztori

Atlétika: az év megyei legjobbjait köszöntötték