Közélet

Sikeresnek értékeli a megyében a Fidesz szereplését Magyar Anna

Sikeresnek értékeli a megyében a Fidesz szereplését Magyar Anna

2010. október 6., szerda
Sikeresnek értékeli a megyében a Fidesz szereplését Magyar Anna

A Fidesz elsöprő országos győzelmét hozó vasárnapi önkormányzati választásokat megyénk tekintetében Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is értékelte, aki elmondta többek között, nagy eredménynek tartja, hogy Csongrád fideszes polgármestert választott és azt is, hogy 8 év után a Fideszé lesz a megyeszékhely, Szeged közgyűlésének legnagyobb frakciója.

– A Fidesz 596 polgármesteri címet, és 2769 képviselő-testületi tagságot szerzett az országban, ez óriási szám.

– Így igaz, fantasztikus sikert aratott a jobboldal október 3-án, a választók megerősítették, hogy a tavasszal lefektetett irány mellett kitartanak továbbra is. Ezúton szeretném megköszönni a választók bizalmát, hiszen Csongrád megyében is, a városokban, falvakban a legtöbb szavazatot döntő többségben a jobboldali jelöltek kapták, ez azt jelenti, hogy bíznak bennünk, kitartanak mellettünk.

– A megyeszékhelyen azonban nem sikerült a váltás, Botka László maradt a polgármester.

– Külön szeretném kiemelni – igaz, megyei elnökként nincs formális közöm hozzá – Szegedet, ahol nagyon fontos volt számomra, hogyan alakulnak a dolgok. A választók bizalmának a megnyerésére tett út nagy részén már túl vannak a szegedi fideszesek, hiszen az összes szavazat tekintetében nagyon nagyarányú támogatást kaptak a jobboldal képviselői; lényeges, hogy több önkormányzati képviselőt delegálhatott a Fidesz, mint az MSZP, és az is nagy eredmény, hogy a polgármestert sikerült megszorítani. Úgy vélem,

Botka László

nem tudja majd olyan nyugodtan, biztosan, kénye-kedve szerint irányítani a közgyűlést, ahogy akarja, mert ott lesznek a fideszes képviselők, akik minden döntését ellenőrizni tudják, kontrollálják, és ha kell, kijavítják a hibás lépéseit. Mostantól kezdve vége van annak a gyakorlatnak, mint az elmúlt 8 évben, hogy azt csinál a szegedi polgármester, amit akar. Egy demokráciában a várost a közgyűlés vezeti, ezért nekem a szegedi többségi Fidesz-győzelem azt jelenti, ebben a városban is úgy gondolják, hogy jó az az irány, ami tavasszal, az országgyűlési választások lezárultával elindult.

– Hogyan tekint a megye nagyobb városaira?

– Fontos eredmény, hogy sikerült megőrizni olyan városokat, mint Hódmezővásárhely, Mórahalom, Kistelek, Sándorfalva. És külön öröm, hogy Csongrádot egy jobboldali polgármester irányíthatja, aki az ottani megyei fenntartású iskola igazgatója. Ez ugyan generált számunkra egy feladatot, hiszen igazgatóváltás elé nézünk Csongrádon, de nyertünk egy kiváló polgármestert!

– A megyei közgyűlésbe kétszer annyi fideszes képviselő került, mint MSZP-s.

– A 20 tagú közgyűlésben 12 fideszes mellett 6 MSZP-s és 2 jobbikos került be. Ugyanazt a munkát szeretnénk végezni, nagy egyetértésben és feszesen, pontosan, amit eddig, ehhez azonban most nagyobb lelki támogatást nyújt nekünk az a tudat, hogy a kormány is ugyanolyan színekben dolgozik, mint mi. Sajnos anyagilag sokkal többre nem számolhatunk, mert a korábbi Gyurcsány-kormány előre elköltötte a pénzeket, és igencsak behatárolta a lehetőségeinket. Engem megyei elnökjelöltnek nevezett meg az országos választmány, október 13-án, jövő szerdán, az ünnepélyes keretek közt megtartandó alakuló közgyűlésen szavaznak az elnök személyéről a képviselők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.