Írjon nekünk

Szórakozás

Péntek: Sínbusszal Szegedről Szabadkára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

III. Szeged-Szabadka Sínbusz Kultúrcsempész Fesztivál résztvevői pénteken Szegeden és Szabadkán rendezett programokon vehetnek részt, a műsorok a közlekedő sínbuszon is zajlanak. A Kisszínházban a Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg bemutatója lesz, pénteken is látogatható a Dóm tornya, a Csillagvizsgálóba várják este az égbolt szerelmeseit, és folytatódik a Fool Moon Nemzetközi Acappella Fesztivál.

Színház és bábszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban pénteken 19 órakor Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – nagyoperett három részben (bérletszünet). A darabról és a szereplőkről részleteket a http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/kalman-imre-csardaskiralyno-1 oldalon olvashatnak.

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg – bemutató (Nemzeti Premier 1. bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében péntek délután 14.30-kor Jancsi és Juliska (Csipkerózsika bérlet).

Toronynyitás a Dómban

A Szegedi Dóm, búcsúi hét rendezvénysorozatához kapcsolódva ismételten nappali és éjszakai toronynyitással vár minden érdeklődőt. Ha már látta Szeged panorámáját nappali fényben, bizonyára kíváncsi rá esti kivilágításban is, erre pénteken és szombaton nyílik lehetőség. A meghirdetett napokon 19 – 23 óráig félóránként indulnak csoportok a Dóm város felőli oldalbejáratától. A bátor “éjszakai baglyokat” a 300 lépcsőfok megtétele után ajándék képeslap és egy kis frissítő meglepetés várja odafent. Jegyek a helyszínen 1000Ft/fő ellenében válthatók.

Őszi Kulturális Fesztivál

A Millenniumi Klubban pénteken 18 órakor Kaleidoszkóp Improvizációs Színház – az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a Diákcentrum Universitas Alapítvány előadása.

A Szegedi Csillagvizsgálóban (Kertész utca) pénteken 19 órakor Csillagászati-űrkutatási kiselőadások vetítéssel. Sötétedés után az időjárástól függően távcsöves bemutató. Megközelítés: 70-es autóbusz, Hatházak megállótól kb. 300 méterre. Az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól részleteket a http://www2.u-szeged.hu/okf/ és a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalakon olvashatnak.

VI. Fool Moon Nemzetközi Acappella Fesztivál

Az IH Nagytermében pénteken 20 órától fellép az ukrán ManSound, majd a fesztivál alapítója, a szegedi Fool Moon együttes. A programról bővebben a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/307 oldalon olvashatnak.

III. Szeged-Szabadka Sínbusz Kultúrcsempész Fesztivál

Pénteken Sínbuszos utazás Szegedről Szabadkára. A zenei és irodalmi műsorok a szegedi vasútállomás Restijében 11.30-kor kezdődnek, és a 12.30-kor induló sínbuszon zajlanak. Az út mindkét irányba ingyenes. Szabadkai programok: 18 órakor – Bash Ház: Symposion Tolnai-képregény-kiállítás. 19.30 –kor: Kosztolányi Dezső SzínházUrbán András Társulata (Szabadka): A kisinyovi rózsa (bővebb infó: www.kosztolanyi.org). 23 órakor Mini Club (Mladost): Man Zero (HR) és Killed by 9V batteries (A). A szervezők Szabadkán szállást is tudnak biztosítani, amennyiben ezt időben jelzik az érdeklődők a következő e-mail címen: További információ és kapcsolat a +36-20-8069688 telefonon. Részletek a http://www2.u-szeged.hu/okf/ oldalon.

Országos Családi Könyvtári Napok

A Somogyi-könyvtárban pénteken 16 órától tárlatvezetésre várják a könyvkincsek és a magyar történelem iránt érdeklődőket a ’Helyünk a Világban’ – a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében című kiállításon. A 2. emeleten pénteken 15 órakor „Gazdálkodik a család” – ötletbörze„Gazdálkodj okosan!” – a témában előadást tart Boldogné Árva Anna, a Szegedi Családsegítő Szolgálat munkatársa.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor Könyvkirály-képző.

A programokról részleteket a www.sk-szeged.hu/programok/rendezvenyek/1453-orszagos-csaladi-koenyvtari-napok-2010-oktober-4-10.html oldalon olvashatnak.

Mezítelenül

A Grand Caféban Kiss Attila Etele grafikus kiállítása nyílik pénteken 19.30-kor Mezítelenül címmel.  A résztvevők egy kis zenei csemegére számíthatnak.

Közéleti Kávéház

Szőregen a Tömörkény István Művelődési Házban (Szőreg Magyar u.14) pénteken 17 órakor

a Szegedi Amatőr Alkotók Köre Fotóklub rózsafotóiból rendezett kiállítás. A kiállítást megnyitja Vörös B. Zoltán riporter, újságíró. A megnyitó háziasszonya Némethné Nagy Mária fényképész, a fotóklub vezetője.

Az M-Klub (Roosevelt tér 5.) pénteken 17 órakor Bemutatkozik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Weblap: www.matrix.zug.hu

Az Olasz Kulturális Központban (Dugonics tér) pénteken 18 órakor Az “egyszeri életmentők…” avagy életmentés laikus módra. Az est mottója: Te is menthetsz életet! /Csak mozdulj meg!/ Apropója: Nagy László Zsolt színművész hirtelen halála. Az est moderátora: Tatár Rózsa jogász.

A Gödör Étteremben (Tisza Lajos krt. 103) pénteken 20.45-kor zenél a Royal Company együttes. Házigazdák: Fehér Éva volt diszkótáncos, Horváth Károly volt versenytáncos. Bővebb info a 06/20-3988495 telefonon.

Szabad Szoftver Konferencia

Pénteken Szabad Szoftver Világnap és Konferencia lesz a szegedi József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A programokról a www.sfd.org.hu oldalon olvashatnak.

Pénteki moziműsorok

A Grand Café mozi teremben:

18.30-kor: A fehér szalag – francia-német-olasz-osztrák filmdráma. Rendező: Michael Haneke.

21 órakor: Ragadozók – amerikai akcióhorror. Rendező: Antal Nimród.

A Grand Café műsorairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 16 órakor: Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró – 3D – belga animációs film. Rendezte: Ben Stassen.

18 és 20 órakor: Az őrzők legendája 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Zack Snyder.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Dumas – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Safy Nebbou.

18.15-kor: Londoni küldetés – színes, szinkronizált bolgár-magyar-angol vígjáték. Rendező: Dimitar Mitovski.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Turné – színes, feliratos francia játékfilm. Rendező: Mathieu Amalric.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban pénteken 20 órakor a Korinda zenekar táncháza.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A Fészek Klubban pénteken 19 órakor Wolfgang, Whitehearts koncert. Belépő: 500,- Ft.

Hírzóna

Már a világhálón is megjelent a koronavírus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Baj lehet, mert a távoli munkát végzők negyede semmilyen biztonságtechnikai irányelvet nem követ.

Tovább olvasom

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Aktuál