Közélet

MSZP: a Fidesz-KDNP nem a nemzeti együttműködés jegyében tevékenykedik

MSZP: a Fidesz-KDNP nem a nemzeti együttműködés jegyében tevékenykedik

2010. október 14., csütörtök
MSZP: a Fidesz-KDNP nem a nemzeti együttműködés jegyében tevékenykedik

Az MSZP a nemzeti együttműködés érvényesítését kéri számon a Fidesz-KDNP-től annak kapcsán, hogy Szegeden nem kapta meg a közgyűlési többséget az egyetemi városrész több mint kétmilliárd forintos összköltségű rehabilitációját érintő határozati javaslat.

Szegeden a fideszes képviselők megakadályozták, hogy a város megszerezhessen 1,8 milliárd forintos uniós támogatást - olvasható az ellenzéki párt MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Hozzáteszik: ha ezt az MSZP követte volna el, akkor hazaárulónak neveznék, és "oltári médiakampányt indítanának az eset propagálására, mondván, gátolják a nemzet fejlődését". "Szegeden vesztett a Fidesz-KDNP a polgármester-választáson, de a városi képviselők tekintetében többsége van. Ezzel a többséggel élnek vissza és akadályozzák meg, hogy Szeged kiemelkedő projekthez szerezhessen uniós támogatást" - értékeli az MSZP, amely puszta erődemonstrációnak tartja a lépést. "Az sem érdekli őket, ha ezzel ártanak a városnak. Ennyit a Nemzeti Együttműködésről" - fogalmaznak a szocialisták, akik felszólítják a Fidesz-KDNP önkormányzati szervezeteit és a kormánypártokat, hogy tartsák magukat az általuk megfogalmazott nemzeti együttműködés szellemiségéhez, vagy ha ez nem vállalható számukra, akkor legalább tartsák be az elmúlt húsz évben kialakult önkormányzati játékszabályokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.