Szórakozás

Megemlékezések Csongrád megyében október 23-án

Megemlékezések Csongrád megyében október 23-án

2010. október 22., péntek
Megemlékezések Csongrád megyében október 23-án

1956-ban szegedi szikra lobbantotta be a forradalom lángját. Az 54 éve történtekre emlékezik Csongrád Megye Önkormányzata, a POFOSZ megyei szervezete és a Rendezvényház október 23-án délután 4 órától a Rerrich Béla téren.

Az eseményen köszöntőt mond:

Magyar Anna

országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, emlékező gondolatait elmondja:

Fejér Dénes

, a POFOSZ megyei elnöke, és ünnepi beszédet mond:

Kun Miklós

történész. Az 1956 – A Megtorlás című műsorral közreműködik: a Békés Megyei Jókai Színház. A megemlékezést koszorúzás zárja a Szabadság pillangója szobor talapzatánál, majd este 6 órától Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrál szentmisét a szegedi Dómban.

A részletes program ITT olvasható.

Ünnepségek megyeszerte október 23-án

Szeged

Városi megemlékezések az 1956-os forradalom 54., és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 21. évfordulója alkalmából 10.30: Az országzászló felvonása a városházánál, közreműködik: Pavane Táncegyüttes, Fricsay Ferenc Városi Koncert-fúvószenekar, 11.00: Ünnepség és koszorúzás a Rákóczi téri Nagy Imre-szobornál, közreműködik: Fekete Gizi, Rácz Tibor, a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Koncert-fúvószenekar, 19.00: Emlékhangverseny a dómban, műsoron: Joseph Haydn: A teremtés, előadják: Somogyvári Tímea Zita szoprán, Csapó József tenor, Jekl László basszus, a Vaszy Viktor Kórus és a szegedi szimfonikusok. Vezényel Gyüdi Sándor.

Tápé

9.00: Emlékezés és koszorúzás a Tápéi Országzászló Emlékműnél Kiskundorozsma október 23., szombat 10.00: Emlékezés a Petőfi Sándor Művelődési Házban, közreműködnek a Jerney János Általános Iskola tanulói; koszorúzás az 56-os kopjafánál.

Csongrád

9.00: Koszorúzás a temetői kopjafánál, 9.45: Koszorúzás a városháza falán lévő emléktáblánál, 10.00: Városi ünnepség a városháza dísztermében, közreműködik a Csongrádi Versmondók Köre és a Galli János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai, 10.45: Az országzászló emlékmű avatása a Kossuth téren köszöntő- és avatóbeszéddel, emlékműszenteléssel, 11.15: Koszorúzás az 56-os emlékműnél.

Hódmezővásárhely

A

Nemzeti Emlékezet Hetének

keretében október 23-án az Emlékpont kiállításai díjtalanul látogathatók. 10.00: Zászlófelvonás a Kossuth téren, 10.30: Megemlékezés és koszorúzás a Nagy Imre sétányon, beszédet mond: prof. dr. Gyulai József akadémikus, közreműködnek: Bohus Brigitta és Harangozó Ágnes, a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai, MH 5. Bocskai István Lövészdandár Zenekara.

Makó

9.30: Ünnepi zászlófelvonás a városi zászlónál, közreműködnek a Makói Általános Iskola diákjai és az iskola Bartók Ifjúsági Fúvószenekara, 10.00: Fazekas Lajos rendőr őrnagy emléktáblájának megkoszorúzása a régi rendőrség épületénél, 10.30: Institóris Ildikó és a makói fiatalok emléktáblájának koszorúzása a József Attila Gimnáziumnál, közreműködik Institóris családja, az önkormányzat és az iskola diákjai, 11.00: Emlékezés és koszorúzás az 56-os emlékműnél, a Csanád vezér téri kopjafáknál, közreműködik az általános iskola fúvószenekara; a Makói Oktatási Központ Erdei Ferenc Tagintézménye és a Napforduló Együttes műsora, koszorúzás, térzene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.