Kultúra

Könyvtárosok és olvasók indultak Békéscsabáról Pécsre

Könyvtárosok és olvasók indultak Békéscsabáról Pécsre

2010. október 4., hétfő
Könyvtárosok és olvasók indultak Békéscsabáról Pécsre

Könyvtárosok és olvasók indultak útnak hétfőn gyalog, valamint kerékpárral Békéscsabáról Pécsre, hogy népszerűsítsék az útvonalon lévő bibliotékákat és azok szolgáltatásait.

Mint arról

Rakonczás Szilvia

, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár könyvtári részlegének vezetője hétfőn elmondta, a "zarándokok" hétfőn reggel Békéscsabáról indultak el, és 284 kilométer megtétele után vasárnap fognak megérkezni Pécsre. A könyvtárosokból, könyvbarátokból és diákokból álló csapat útközben meglátogatja például Orosháza, Szeged, Mórahalom és Baja könyvtárait. Útjukról és tapasztalataikról beszámolnak a kezdeményezésről a

http://twitter.com/konyvtarut

oldalon. Rakonczás Szilvia elmondta: a túra résztvevőit egy-egy rendezvénnyel, például kiállítással, vetélkedővel várják az érintett települések könyvtáraiban, ahol megismerkedhetnek az adott bibliotékával, annak szolgáltatásival, a város kulturális örökségével és idegenforgalmi nevezetességeivel is. A Békéscsabáról indult csapat tagjainak többsége nem karikázik el Pécsre, hanem útközben más "zarándokok" váltják le őket. Rakonczás Szilvia kiemelte: a túra megszervezésével nem elsősorban az volt a céljuk, hogy a fizikai teljesítményt helyezzék előtérbe, hanem az olvasás és a könyvtárhasználat fontosságára hívják fel a figyelmét az érintett útvonalon élőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.