Gazdaság

H1N1-védőoltás ingyen

H1N1-védőoltás ingyen

2010. október 22., péntek
H1N1-védőoltás ingyen

A H1N1 elleni védőoltás mindenki számára ingyenes a készlet erejéig - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken - olvasható a Heti Válaszban.

A H1N1 típusú influenza elleni Fluval P vakcinából 1.2 milló áll rendelkezésre az idei szezonban – a közlemény szerint. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal (OTH) konzultálva döntött arról, hogy felszabadítja az oltóanyag felhasználását, azaz nemcsak a rizikócsoportokba tartozó állampolgárok számára teszik ingyenessé az oltóanyagot. Az oltóorvosok adminisztrációs terheit is csökkentik, olyan módon, hogy a jövőben a vakcinával való elszámolás csak az átvett oltóanyag mennyiségére és az egészségügyi szolgáltató által beoltott személyek számára terjed majd ki - olvasható a közleményben. Az ÁNTSZ ez év áprilisában közölt adatai szerint az új típusú influenza megjelenése óta Magyarországon 132 ember halála hozható összefüggésbe a H1N1 vírussal. (

Forrás:

Heti Válasz)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.