Közélet

Eszközfejlesztő műhely nyílik Mórahalmon mozgássérülteknek + HANG

Eszközfejlesztő műhely nyílik Mórahalmon mozgássérülteknek + HANG

2010. október 15., péntek
Eszközfejlesztő műhely nyílik Mórahalmon mozgássérülteknek + HANG

A hét magyarországi régió közül harmadikként a Dél-Alföldön nyílik meg az a segédeszköz-fejlesztő műhely, amely a mozgáskorlátozott emberek számára nyújt szakmai segítséget és szolgáltatásokat.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) 2008. szeptember 1-jén indította el a „Mozgássérült emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat” című 36 hónapos, 1,4 milliárdos „Guruló” elnevezésű projektjét. A külföldi mintára létrehozott és működtetett „Guruló-műhelyek” által lehetőség nyílik segédeszközök és sporteszközök javítására, átalakítására, karbantartására, emellett kölcsönzésre és eladásra is kínálnak műszaki kelléket. A projekt lényegi eleme az ingyenes rehabilitációs tanácsadás. Mozgásterapeuták, ortopéd szakorvosok javaslatai alapján lehetőség nyílik egyéni igényekre szabott átalakításokra, fejlesztésekre. A komplex rehabilitációs szemlélet és a Funkcióképesség, Fogyatékosság és Egészség Nemzetközi Osztály (FNO) módszerének elterjesztése érdekében minden megyében 4 napos, ingyenes képzést tartanak. Külön képeznek műhelyekben dolgozó ortopéd szakorvosokat és mozgásterapeutákat. A hatékony működés érdekében régiónként csapatépítő tréningeket tartanak az érintett szakemberek számára. A már működő és átadott budapesti és szombathelyi műhely után, most Mórahalmon a Szegedi út 69-75., (Ipari Centrum C/2.) szám alatt nyílik meg a dél-alföldi régió műhelye. Az általuk nyújtott szolgáltatások segítségével a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci esélyei jelentősen nőnek. Mórahalom és a MEREK együttes célkitűzése a fogyatékkal élők társadalomba való beintegrálása, esélyegyenlőséggel.

Hallgassa meg a Rádió88 Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármesterrel készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.