Kultúra

Elhunyt Hemmert János grafikus, festőművész

Elhunyt Hemmert János grafikus, festőművész

2010. október 21., csütörtök
Elhunyt Hemmert János grafikus, festőművész

Október 15-én elhunyt Hemmert János grafikus, kollázsfestő.

A szegedi művész 1927. január 5-én született Szekszárdon. Tanulmányait a szegedi tanárképző főiskolán végezte. 1988-ig végzett pedagógiai tevékenységéért kitüntetésekben részesült. Az 1950-es évek eleje óta szerepelt különböző tárlatokon. A Szegedi Pedagógiai Főiskolán

Vinkler László

és

Kopasz Márta

volt a mestere. 1958-ban miniszteri dicsérő oklevelet, és lengyelországi utazást kapott. A Nowa Huta-i modern festőművész, Kruciak műtermében ismerkedett meg a kollázsfestészettel.

Hemmert János

1962-től nyugállományba vonulásáig, 1988-ig a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium rajztanára volt. 1985-ben kiváló lánghegesztő vizsgát tett szoborkészítéshez. Az Oktatásügy Kiváló Dolgozója (1959), kapott miniszteri dicséretet kiváló munkájáért (1981). Egyéni tárlataival Szeged mellett Szekszárdon, Kiskunhalason, Gödöllőn, Hódmezővásárhelyen és Budapesten is szerepelt. 1990-től a JATE Régészeti Tanszékének külső előadója volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.