Sport

Labdarúgás: legyőzte a Balástya az UTC-t

Labdarúgás: legyőzte a Balástya az UTC-t

2010. szeptember 5., vasárnap
Labdarúgás: legyőzte a Balástya az UTC-t

Fekete hétvégéjük van a szegedi labdarúgócsapatoknak, hiszen az FK 1899 Szeged, a Tisza Volán SC Szeged és a KITE-Szeged után az UTC is vereséget szenvedett. A megyei I. osztály újoncát a Balástya lepte meg hazai pályán.

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött

Zámbori Gábor

édesanyja emlékére, kinek ezúton is részvétüket fejezik ki az UTC tagjai. Két döntetlen és egy vereség után első győzelméért hajtott az újszegedi alakulat, de Erhardtéknak továbbra is várniuk kell az első sikerre. Bár

Pálfy Zoltán

csapata az első félidő kezdetén mezőnyfölényben játszott a Balástya ellen, két buta védelmi hiba megpecsételte sorsát. Előbb egy szabadrúgást néztek el a hazaiak, majd egy felesleges szabálytalansággal büntetőhöz juttatták ellenfelüket. A vendégek éltek a lehetőségekkel, s kétgólos előnnyel fordultak. A második játékrészben igyekezett ugyan az UTC, de a próbálkozások meddőnek bizonyultak, a Balástya rutinból lehozta a meccset, s megszerezte a három bajnoki pontot. A folytatás sem lesz egyszerű az újszegediek számára, hiszen az egyik fő aranyesélyes, a Mórahalom otthonában lépnek pályára szeptember 12-én (vasárnap) 16.30-kor. Alaposan fel kell tehát kötniük az alsóneműt a srácoknak.

A labdarúgó megyei I. osztály 4. fordulójában:

UTC – KSE Balástya 0-2 (0-2).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: ifj. Tóth Sándor.

UTC:

Béry – Konkoly (Péczely), Erhardt (Molnár), Szabó L. (Török), Szántó, Jaksa, Vékes, Fejsze, Tóth, Balogh, Mazula. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Balástya:

Kertész – Bálint D., Zámbori, Szélpál, Péter, Gajdacsi (Gyetyinás), Takács, Kailinger, Bálint T. (Jójárt), Farkas, Szabó (Batancs). Vezetőedző: Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Péter, Gajdacsi (11-esből). Pálfy Zoltán:

„Rosszul játszottunk. Egy-két játékosomnak el kellene gondolkodnia azon, hogy ez már nem a megyei II. osztály, itt sokkal nagyobb koncentrációra és erőbedobásra van szükség. Megpróbálunk nyugodtak maradni, hiszen hosszú még a bajnokság, megyünk előre, s dolgozunk, hogy jöjjenek a sikerek is.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.