Közélet

Gonda János: Algyőt az összefogás erősíti

Gonda János: Algyőt az összefogás erősíti

2010. szeptember 3., péntek
Gonda János: Algyőt az összefogás erősíti

Algyő, a kis ékszerdoboz

A Faluházban kampánynyitó nagygyűlésen mutatkozott be az algyőieknek Gonda János, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, akit jól ismernek a helybeliek, hiszen 16 éve tagja a település képviselő-testületének és 12 éve képviselő a Csongrád megyei közgyűlésben. A rendezvény vendége Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke és szegedi képviselő az áprilisi választásokról szólva kiemelte, a szavazófülkékben lezajlott forradalom eredményeként létrejött kétharmados jobboldali többség nem pártalkuk következményeként alakult, hiszen jóval a megmérettetés előtt köttetett. Ahogy Orbán Viktor is hangsúlyozta, az országban létre kell hozni a nemzeti centrumot, hogy megszűnjön a megosztottság, a széthúzás. A Trianon utáni Bethlen István kormánya tekintendő követendő példának, amikor a történelmi tragédiát követően mégis sikerült talpra állítania, újjászerveznie a nemzetet. A helyzet most más, mégis sok mindenben hasonlít az akkori kor állapotaihoz. A választások után kiderült – figyelmeztetett Kalmár –, hogy 320 milliárd hiányzik a költségvetésből, ezért kellett a takarékosság jegyében 120 milliárddal csökkenteni az állami apparátus kiadásait és bevezetni a bankadót, amelytől 200 milliárdos bevételt remél a kormány. Olyan folyamatok indultak el, amelyek egy új világrend kialakulását fogják eredményezni. A változásokból Magyarország sem maradhat ki. A dél-alföldi városoknak, elsősorban Szegednek és Hódmezővásárhelynek a jövőben szorosabbra kell fűzniük az együttműködést, összefogniuk, mert az elmúlt 20 évben ez valami miatt mindig elmaradt. Algyő – mely a két város között helyezkedik el – fejlődése ezért létfontosságú. Kalmár megköszönte a jelenlévő Piri József polgármesternek – aki már nem indul az októberi választásokon – többéves Algyőért végzett munkáját és jó egészséget kívánt neki. A mintegy 100 jelenlévő tapssal erősítette meg Kalmár szavait. A KDNP-s képviselő ezt követően Gonda János érdemeit méltatta, majd felszólította az algyőieket, szavazzanak a Fidesz jelöltjére, szavazzanak a változásra.

A fókuszban: munkahely, biztonság, család, egészség

Gonda János megerősítette, hogy az előző vezetés által megkezdett beruházásokat szeretné folytatni, továbbvinni. Prioritást élvez a jövőben a munkahelyteremtés, a közbiztonság megerősítése, a család szerepének megszilárdítása, az egészség, megőrzés is nagyobb hangsúlyt kap majd a programjában csakúgy, mint a fiatalok otthonteremtése. Az első a legfontosabb, hiszen az ember önbecsülése, a család egzisztenciája elsősorban ettől függ. Az első Orbán-kormány lakástámogatást biztosított a fiataloknak, segítette őket az otthonteremtésben, most vissza kell térnünk hagyományainkhoz, hangsúlyozta a polgármesterjelölt, és támogatnunk a fiatalok helyben maradását és boldogulását. Gonda szólt a helyi beruházásokról, amelyeket ő is messzemenően támogat: a szolgáltatóház megépítését, a rendőrőrs és a szakorvosi rendelők kialakítását, a bicikliút, a helyi fürdő külső medencéjének, valamint egy elkerülő út megépítését és a 43-as, valamint a 47-es főutak logisztikai fontosságát. Ezekhez kérte a helybeliek támogatását, mert Algyőt csakis az összefogás erősítheti. „Így tudunk csak fejlődni, uniós forrásokat lehívni, családokat segíteni, munkahelyek teremtését elősegíteni” – fogalmazott a polgármesterjelölt. Gonda a Tiszát is bevonta programjába, szerinte a folyó kiválóan alkalmas a vízi turizmus fejlődésére, horgászparadicsom létesítésére, ezért jobban ki kellene használni az általa kínált idegenforgalmi és gazdasági lehetőségeket. „Algyő, mint mások is megfogalmazták, valóságos kis ékszerdoboz, azt szeretnénk továbbcsiszolgatni, még otthonosabbá, élhetőbbé és vonzóbbá tenni az itt lakók számára” – fejezte be Gonda, majd egyenként bemutatta Algyő fideszes képviselő-jelöltjeit: Roczkó Andrást, Szűcs Szilvesztert, Karaszné H. Szabó Katalint, Kecskeméti Zoltánt, Kopaszné Demeter Irént,Süli-Zakar Tímeát, Pongrácz Tamást, Tóth Gyulánét, Zsoldos Zoltánt és az elfoglaltsága miatt távolmaradt Barta Lászlót. A polgármesterjelölt megígérte, hogy az elkövetkező napokban személyesen felkeresik a választókat, kikérik véleményüket, javaslataikat, amelyeket aztán a végleges program kidolgozásakor is figyelembe vesznek. A nagygyűlést a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek, Borovics Tamás, Gömöri Krisztián és Szilágyi Annamária közös műsora zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.