Ami a lakossági fórumból kimaradt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombati cikkünk kapcsán olvasói levelet kaptunk Márta József tápéi független jelölttől, melyet alább olvashatnak.

Nyílt levél Juhász Gyula képviselőjelöltnek

Kedves Gyula!

Érdeklődéssel olvastam a szegedma.hu-n megjelent tudósítást (Tápé küzdelmes évei címmel) az általad tartott lakossági fórumról. Engedd meg, hogy néhány mondatban reagáljak az ott leírtakra.

Nagyra becsülöm a kitartásodat, ahogy küzdöttél Botka László polgármester és az MSZP-s városvezetés ellen. Én mégis úgy látom, hogy ha ezt a mérhetetlen nagy energiát – Tápé érdekében – a megegyezésre, a dolgok tárgyalásos úton való rendezésére fordítottad volna, most sokkal előrébb tartanánk. A közgyűlési jegyzőkönyveket elolvasva sajnos meg kellett állapítanom, hogy Botka László polgármester valóban nem volt partner a problémák megoldásában, szemtelenül lekezelő módon viselkedett az ellenzékkel, de te is többet védted a pártod érdekét, mint inkább a tápaiakét!

A 2006-os indulásod után bizonyára emlékszel még arra, hogy felajánlottam szakmai segítségemet a csatornarendszer hibáinak helyrehozatala érdekében, mivel ez a tanult szakmám, ebben vagyok műszaki szakértő. Nem vetted igénybe, pedig érdemben tudtam volna segíteni, támogatni. A szennyvízcsatorna rendszer a mai napig igen rossz állapotban van, e miatt az üzemeltető beépíti a díjakba a többlet javítási, karbantartási munkák költségeit, melyet mindannyian megfizetünk. A csapadékvíz elvezető rendszerrel ugyanez a probléma, nemcsak a várossal, hanem az üzemeltetővel sem tudtál egyezségre jutni!

A „Búcsú térrel” kapcsolatban csodálkozom, hogy nem volt egyetlen tősgyökeres tápai tanácsadód sem, aki felhívta volna a figyelmedet arra, hogy azon a területen soha nem tartottak búcsút. Ott a régi időkben agyaggödrök voltak (lásd: Tápé monográfiája), ahonnan kitermelték a vályogot a házépítésekhez. Ezek a lefolyástalan területek – ameddig fel nem töltötték – egyébként nagy szolgálatot tettek a belterületi csapadékvíz elvezetésében. Erre a területre kár volt 70 millió Forintot elpazarolni!

A Juhász Gyuláról elnevezett Ifjúsági Otthonnal kapcsolatban kínosan kerülöd az internetről is letölthető, közgyűlési jegyzőkönyvekben rögzített tényeket. Minden alkalommal, amikor ezzel kapcsolatban szavazásra került sor saját magad, a Fidesz frakcióval együtt, ellenszavazat nélkül támogattad a beruházást. A végén még azt is megszavaztátok, hogy névrokonodról, Juhász Gyuláról kapja a nevét. Ezek után érthetetlen számomra, hogy ráfogod a városvezetésre saját hibádat! Én egyetértek veled, hogy Tápénak nincs szüksége egy ilyen intézményre, de ezekkel a döntéseiddel nagyon nehéz helyzetbe hoztál bennünket, tápaiakat.

A lakossági fórumon magad is elismerted, hogy az elmúlt négy évben nem sikerült ígéreteidet teljesíteni. Ha komoly politikusnak tartod magad, ezért nem okolhatod csak a másik felet. Hogy a cikkben megjelent szavaidat idézzem: „a partnerséghez minimum két fél szükséges”.

S végezetül szeretnélek megkérni arra, hogy mielőtt kimondasz valamit, győződj meg annak valóságtartalmáról. Az egymásra szervezett lakossági fórumokkal kapcsolatban megjegyzem, hogy augusztus végén, amikor lefoglaltam az időpontokat, rajtam kívül még egyetlen jelölt sem jelentkezett. Szeretném, ha tudnád, hogy mélységesen elítélem azokat a felelőtlen embereket, akik a plakáttépkedésben lelik örömüket. Sajnos az elmúlt évtizedek pártpolitikája ezt hozza ki egyesekből. Ez is azt bizonyítja, hogy az embereknek elegük van a politikából, azonban téged nem jogosít fel arra, hogy bizonyítás nélkül, politikai ellenfeleidet vádold meg az elkövetéssel!

Üdvözlettel,
Márta József
független jelölt

Előző sztori

Labdarúgás: megszületett az első UTC-siker!

Következő sztori

Ritmo Gitárest