Kultúra

Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál: fontos a támogatás

Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál: fontos a támogatás

2010. augusztus 11., szerda
Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál: fontos a támogatás

Pusztaszer missziót lát el az országos természetfilm-fesztivál megrendezésével Máté Gábor polgármester szerint. Az évről-évre megújuló seregszemle után közvetlenül máris a 2011-es rendezvényhez gyűjtik az ötleteket a szervezők.

Anyagilag rövid távon nem mérhető

Máté Gábor

pusztaszeri polgármester szerint, hogy mit hoz a falunak az immár hatodik alkalommal megrendezett

Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál

. Portálunknak elmondta, hogy egyfajta missziót lát el ezzel a rendezvénnyel a település, hiszen korábban a profi és amatőr természetfilmeseknek nem tudták megmérettetni alkotásaikat hazánkban. „Hosszú távon fog kiderülni, hogy mit is nyer ezzel a rendezvénnyel Pusztaszer” – tette hozzá Máté Gábor. A település első emberétől megtudtuk, hogy a helyi önkormányzat minden évben három-négyszázezer forinttal tudja támogatni a rendezvényt. Szponzorokat keresnek minden évben, illetve idén a Leader-programon keresztül 1,8 millió forintot nyertek. A támogatók között van a Csongrád Megyei Önkormányzat is, ezúttal fél millió forinttal járultak hozzá a fesztivál költségvetéséhez. A százötvenezer forintos fődíj mellett egy hódmezővásárhelyi iparművész által készített madárszobor is az ő felajánlásuk volt. Tavaly meglepték a megyei fenntartású általános iskolák diákjait is, a díjazott alkotásokból összeállított DVD-t mindegyikbe eljuttatták. A pusztaszeri polgármester úgy látja, hogy fontos, hogy mindig megújuljon rendezvényük. Idén koncerttel is kedveskedtek az érdeklődőknek. A jövőben Máté Gábor szerint kicsit szellősebbé kell tenni a programokat, hiszen két nap alatt mintegy kilencven alkotást tekintett meg a zsűri és a közönség. Lehet, hogy a fesztivált kell bővíteni, vagy más szempontok alapján zsűrizni az alkotásokat, hogy valamivel kevesebb szerepeljen a fesztiválprogramban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.