Megműtik Lehmann Istvánt, a Szeged Beton játékosát

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Még augusztusban megműtik a Szeged Beton vízilabdacsapatának játékosát, Lehmann Istvánt. A vízilabdásra hat hónap kényszerpihenő vár. A 34 éves pólós a rájátszásban már teljes értékű játékosként szeretne visszatérni.

Fél éves kihagyásra számíthat Lehmann István, a Szeged Beton vízilabdása. A játékos az elmúlt szezonban végig bajlódott instabil vállával, többször pihentetnie kellett, edzéseket hagyott ki, hogy a mérkőzéseken játszhasson.
„Mivel szeretném folytatni a pályafutásom, ezért csak egy lehetőségem maradt: meg kell műttetni a sérült vállamat. Kikértem Kásás Zoltán edző és Körtvélyessi Péter elnök véleményét is. Zoli azt mondta, mindenképpen csináltassam meg, mert annak nincs értelme, hogy hét közben nem edzek, hogy a meccsekre jó legyen. Négy orvos is megnézte a vállamat, végül úgy döntöttem, hogy a gyulai Csotye János főorvos műtsön meg” – mondta a 34 éves pólós.
A Szeged Beton játékosa szeretné, ha a beavatkozás minél előbb megtörténne, de az is elképzelhető, hogy csak augusztus végén műtik a vállát. Az orvosok szerint egy régi ficam miatt van állandóan gyulladásban a váll, ami lövő mozdulatoknál nagy fájdalmakat okoz.
„Tudom mi vár rám, fejben fel kell készülnöm a rehabilitációra, mert az nehezebb lesz, mint elviselni hat hétig a műtét utáni rögzítő kötést. Egykori játékostársam, Barát Feri pontosan elmondta mi vár rám, ő is átesett hasonló műtéten. ’Megnyugtatott’, hogy gyógytorna mennyire könnyű lesz. Nem bánom, ha a kínok kínját kell kiállni, csak újra játszhassak a Szeged Betonban. Ez vezérel, hiszen nagyon jó lesz a csapatunk. A rájátszásra már szeretnék mérkőzést játszani” – jelentette ki elszántan a vásárhelyi születésű szegedi vízilabdás, aki a Szeged Betonnal LEN Kupát nyert és két bronzérmet szerzett, míg a Vasassal magyar kupa-győztes és szintén magyar bajnoki harmadik helyezett.
„Még egy éves szerződésem van a klubommal, és szeretnék tisztességgel teljesíteni ebben az évadban. Mint mondtam, későbbre tervezem az aktív pályafutásom befejezését, s ha ez egyszer megtörténik, akkor is a magyar vízilabdáért szeretnék dolgozni. Hat évvel ezelőtt a Testnevelési Egyetemen szakedzőként végeztem, és szeretnék majd edzősködni.” – tudtuk meg Lehmann Istvántól.

Előző sztori

25 ezredik látogatóját várja a lepketárlat a múzeumban

Következő sztori

Jönnek a Perseidák: meteorhullás csütörtök éjjel + VIDEÓ