Több millió forintnyi adomány gyűlt össze Szikszónak Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint négymillió forint értékben gyűlt össze adomány a szikszói árvízkárosultak megsegítésére az elmúlt néhány napban Szegeden; ennek egy részét már el is juttatták a rászorulóknak – mondta el az MTI-nek a gyűjtést szervező Szeged Első Lions Klub elnöke.

Lázár György kifejtette: a hétfőtől szerdáig tartó akció során több mint négyszázezer forint pénzadomány, és mintegy félmillió forintnyi tárgyi adomány gyűlt össze, melyben használati tárgyak, ruhák és kerékpárok is voltak. A klub korábban felajánlott, hatszázezer forintos adományát már el is juttatta Szikszóra, és egyik tagjának segítségével további két és fél millió forintnyi ágyneműt is útnak indítottak. A legutóbbi szegedi gyűjtési akció rendkívül sikeres volt, melyet a nemzetközi szervezet jelentős mértékben kipótol. Minden forinthoz, amely összegyűlt, további négy forintot ad az amerikai központ. Ezzel a Szegeden most összegyűlt négyszázezer forint csaknem kétmillió forintot ér.
A Borsod Abaúj-Zemplén megyei árvízkárosultak javára a Szeged Első Lions Klub által indított gyűjtéshez mind az ötvenöt magyarországi Lions Klub csatlakozott. Az akciók a következő napokban zajlanak országszerte, a pénz pedig egyszerre érkezik majd meg a településre.
Szeged az elsők közt bonyolította le az adománygyűjtést. A pénzt szerdáig lehetett a Széchenyi téren felállított urnákba elhelyezni, emellett az Erkel-év kapcsán megrendezett koncerten kedden este is várták a falajánlásokat.
Az akció kezdetén a szervezet országos vezetése Szikszó megsegítése mellett döntött, így az összegyűlt tárgyi és pénzadományok oda folynak be – tette hozzá a szegedi elnök.

Előző sztori

Ingyenes Hair-főpróba újszegedi bérlettel

Következő sztori

Az ICF jövőre Szegeden rendezné a kajak-kenu vb-t