Közélet

Több millió forintnyi adomány gyűlt össze Szikszónak Szegeden

Több millió forintnyi adomány gyűlt össze Szikszónak Szegeden

2010. július 23., péntek
Több millió forintnyi adomány gyűlt össze Szikszónak Szegeden

Több mint négymillió forint értékben gyűlt össze adomány a szikszói árvízkárosultak megsegítésére az elmúlt néhány napban Szegeden; ennek egy részét már el is juttatták a rászorulóknak - mondta el az MTI-nek a gyűjtést szervező Szeged Első Lions Klub elnöke.

Lázár György

kifejtette: a hétfőtől szerdáig tartó akció során több mint négyszázezer forint pénzadomány, és mintegy félmillió forintnyi tárgyi adomány gyűlt össze, melyben használati tárgyak, ruhák és kerékpárok is voltak. A klub korábban felajánlott, hatszázezer forintos adományát már el is juttatta Szikszóra, és egyik tagjának segítségével további két és fél millió forintnyi ágyneműt is útnak indítottak. A legutóbbi szegedi gyűjtési akció rendkívül sikeres volt, melyet a nemzetközi szervezet jelentős mértékben kipótol. Minden forinthoz, amely összegyűlt, további négy forintot ad az amerikai központ. Ezzel a Szegeden most összegyűlt négyszázezer forint csaknem kétmillió forintot ér. A Borsod Abaúj-Zemplén megyei árvízkárosultak javára a Szeged Első Lions Klub által indított gyűjtéshez mind az ötvenöt magyarországi Lions Klub csatlakozott. Az akciók a következő napokban zajlanak országszerte, a pénz pedig egyszerre érkezik majd meg a településre. Szeged az elsők közt bonyolította le az adománygyűjtést. A pénzt szerdáig lehetett a Széchenyi téren felállított urnákba elhelyezni, emellett az Erkel-év kapcsán megrendezett koncerten kedden este is várták a falajánlásokat. Az akció kezdetén a szervezet országos vezetése Szikszó megsegítése mellett döntött, így az összegyűlt tárgyi és pénzadományok oda folynak be – tette hozzá a szegedi elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.