Bulvár

Kóbor cicák nyomában a szegedi cicamentők

Kóbor cicák nyomában a szegedi cicamentők

2010. július 5., hétfő
Kóbor cicák nyomában a szegedi cicamentők

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének csapata azért jár-kel a városban, hogy az utcára dobált macskákat megsegítse. Lakótelepek tömbházainál, a belvárosban is érezhető, hogy sok a gazdátlan macska. Az állatokat a lakosok egy része szereti és védi, a többi lakó viszont nem tűri meg őket a környezetében. Sok a közterületre leszórt méreg, és a lakosok közötti veszekedés is.

Az egyesület meg kívánja állítani a közterületen élő macskák szaporodását - mondja

Nyitrai Ágnes

, az egyesület vezetője. A "Csapdázz! Ivartalaníts! Vakcinázz! Helyezd vissza!" program segítségével biztosítani lehetne a már meglévő macskák jó egészségi állapotát környezetük védelmében. A szervezet ivartalanítási programokat szervez. Cicaotthont is működtetnek a szocializálható és kidobott macskák átmeneti elhelyezésére, amennyiben szükséges gyógyításuk idejére. Szerető otthont keresnek az egyesület által megmentett macskák számára. A közhasznú egyesület támogatókat keres fontos környezetvédelmi munkájához. Az állatvédő szervezet állatmentő munkája mellett célja a felelős állattartás és az állatvédelemmel kapcsolatos információk széles körben történő terjesztése is. Macskabarátok önkéntes segítőként a

www.szegedicicamentok.lapunk.hu

internet oldalon vagy a 06/30/22-44-208 telefonszámon vagy a cicamentes@gmail.com e-mail címen is jelentkezhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.