Hétfő: Ariadnéval a korzón

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendhagyó kortárs irodalmi estet rendeznek a Reök-ben a női lélekről Ariadnéval a korzón címmel, Csontos Márta: A meggyújtott olajág című, az Ünnepi Könyvhétre megjelenő kötete alapján. Könyvtáros bloggerek eszmecseréje lesz a Somogyiban, a Szegedi Nemzeti Színház 2010/11-es évadáról beszél Juronics Tamás, folytatódik a filmvetítés a Millenniumi Kávéházban, a Városházán pedig bemutatják a Közéleti Kávéház 2009. évi Évkönyvét. A Dugonics téren három zenekar is fellép, akik ír, skót és moldvai, illetve latin muzsikával szórakoztatják a közönséget.

81. Ünnepi Könyvhét

A Regionális Összművészeti Központban (Tisza Lajos krt. 56.) hétfőn 19 órakor Ariadnéval a korzón – rendhagyó kortárs irodalmi est a női lélekről, autentikus árnyjáték performansszal kiegészítve, Csontos Márta: A meggyújtott olajág című, az Ünnepi Könyvhétre megjelenő kötete alapján.

A Somogyi-könyvtár zeneszobájában hétfőn 14 órakor BlogKerék, avagy könyvtáros bloggerek a Somogyiban – kerekasztal-beszélgetés a könyvtárak és a web2 kapcsolatáról, avagy hogyan reflektálnak a könyvtárak a technika kihívásaira?

A Gyermekkönyvtárban hétfőn 14.30-kor Emese almája és más versek – író-olvasó találkozó Kiss Ottó költővel.

A Somogyi-könyvtárban hétfőn 16.30-kor Szegedi hajók a Tiszán, Dunán, Dráván, Száván… Tóth Béla – Pálfi Sándor könyvének bemutatója (Bába Kiadó).

A Bibliotéka Egyesület székházában (Kálvária sgt. 14.) hétfő) 17 órakor Bálint Gyula György: Örömtanyák című könyvének bemutatója (Bába Kiadó).

A Dugonics téri színpadon hétfőn 17 órakor Prológ – gondolatok a Szegedi Nemzeti Színház 2010/11-es évada elé. Vendég: Juronics Tamás művészeti igazgató. Beszélgetőtárs: Arany Mihály újságíró.

A Millenniumi Kávéház és Klubban (Dugonics tér 12.) hétfőn 21 órakor Filmvetítés a MTV Szegedi Stúdiójának archívumábólBubryák István válogatása. 1. „És elnémult örökre a bánat”Juhász Gyula emlékére készített verses filmetűd. 2. „Menni kell, menekülni valahova” Csáth Géza rövid élete.

A 81. Ünnepi Könyvhét programjairól bővebben a http://konyvhetszeged.blog.hu oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

A Városháza Házasságkötő termében hétfőn 18.30-kor a Közéleti Kávéház 2009. évi Évkönyve. Vendégek: Szondi Ildikó, az estek szerkesztője, Majzik István kiadó, Szalay István a Kávéház Kuratóriumának elnöke. Házigazda: Kozma József, Maróczy Géza, a Sakkegylet elnöke.

A Somogyi-könyvtárban hétfőn 17 órakor Egészség Bár Klub Program: Keleti mozdulatokkal az ősi női erőért – az orientális tánc hatása, testünkre, lelkünkre, nőiségünkre. Vendég: Jezsoviczki Sarolta (Nashita) orientális folklór- és show-hastánc-oktató.

Az MTA SZAB Székház II. em. 217. termében (Somogyi u. 7.) hétfőn 17 órakor az Ételallergia Regionális Közhasznú Egyesület programja: A gluténmentes gabonák sorozatából – Csíráztatott barna rizs. Előadó: Simonné Kiss Ibolya, címzetes egyetemi tanár. Háziasszony: Tokodiné Kun Zsuzsanna.

Hétfői moziműsorok

A Grand Caféban hétfőn:

18.30-kor: Viharsziget – feliratos amerikai film, rendező: Martin Scorsese.

21 órakor: Bibliothéque Pascal – német-magyar film, rendező: Hajdu Szabolcs.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

20 órakor: Vasember 2. – színes, amerikai akciófilm, rendező: Jon Favreau.

Balázs Béla terem:

Szombaton:

16.15-kor, 18.15-kor és 20.15-kor: MicMacs – színes, feliratos francia vígjáték, rendező: Jean-Pierre Jeunet.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Revans – színes, feliratos osztrák dráma, rendező: Götz Spielmann.

Hétfő esti bulik

A Dugonics téren hétfőn 17.30-tól a Mandragóra zenekar ír, skót és moldvai zenét játszik. Ugyanitt a Corrida gitárduó 18.30-tól, a Coco-Bongó együttes este 8 órától latin muzsikával szórakoztatja a közönséget.

A Jazz Kocsmában hétfőn 20 órakor Lekvár – jam session.

Előző sztori

Labdarúgás: 0-2-ről fordított a Sándorfalva Dorozsmán + HANG, FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Mint Pilátus a Krédóba?

Legutóbbi hasonló cikkek