Bulvár

Egy egyiptomi határsértő is fennakadt Röszkén

Egy egyiptomi határsértő is fennakadt Röszkén

2010. június 28., hétfő
Egy egyiptomi határsértő is fennakadt Röszkén

Körözött pótkocsikat foglaltak le a röszkei határátkelőhelyen – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Négy szerb rendszámú tehergépjármű jelentkezett a tegnapi napon belépésre a Röszke autópálya határátkelőhelyen, amelyekről az ellenőrzés során kiderült, hogy az osztrák hatóságok körözését rendelték el. Vizsgálatuk során kiderült, hogy egy szerbiai cég lízingelte a négy pótkocsit, melyeknek a lízingdíját már egy jó ideje nem fizették. A Schengeni Információs Rendszer adta tájékoztatás szerint az osztrák hatóságok kérik a járművek lefoglalását, melyet a Szegedi rendőrkapitányság hajtott végre. Tegnap nyolc, ma reggel 10 óráig hét határsértő került a határrendészek „hálójába” Röszkén és Nagylakon. Tegnapi napon a nagylaki határátkelőhelytől egy kilométerre figyeltek fel a nagylaki határrendészek a feltűnő öltözetű férfire, akiről kiderült, hogy egyiptomi állampolgár. Okmányokkal nem rendelkezett, de elmondása alapján Romániába még legálisan lépett be saját okmányával, amelyben érvényes román vízuma volt, de azt a határ illegális átlépését követően eldobta. Otthonát a jobb élet reményében hagyta el. Hasonló szándékkal lépte át az államhatárt az a 14 fő tegnap, illetve ma, akiket Ásotthalmon, Röszkén, Domaszéken fogtak a szegedi határrendészek. Összesen 6 állampolgársági kategóriának megfelelő határsértő volt, melyek közül a tegnapi napon este 7 óra után nem sokkal négy Bosznia – Hercegovinait, éjszaka 10 óra után hőkamera segítségével három szomáliait, majd hajnali 4-kor ugyancsak a hőkamerával vettek észre két szerb és két koszovói férfit. Ezzel még nem ért véget az elfogások sorozata, ugyanis reggel 5:30-kor egy szolgálatba igyekvő határrendész tartóztatott fel egy iraki férfit az M5-ös autópálya 169 km-nél, majd 3 és fél óra múlva két palesztin állampolgárt állítottak elő Domaszék külterületén. Tiltott határátlépők közül egy szerb állampolgárról kiderült, hogy nem volt ismeretlen a magyar zöldhatár, mivel korábban már próbát tett bejutni Magyarországra, de akkor is elkapták a szegedi határrendészek. Vele szemben beutazási és tartózkodási szabályok megsértése miatt indult büntetőeljárás, a többi elfogott személyek ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.