Csütörtök: VIII. Szegedi Várjátékok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtöktől ismét megrendezik Szegeden a már hagyományos Szegedi Várjátékokat, amelyeknek helyszíne a Várkert, a Móra-park, illetve a Pinceszínház. A Városháza udvarán Szalóki Ági: Gingalló című lemezbemutató koncertje lesz gyerekeknek, folytatódik a Szegedi Vakáció a könyvtárban, a Reök Palota Átriumában a Szabadtéri Játékok beharangozó estjére várják a közönséget, és Mindszenti Józsefről  készült TV beszélgetést láthatnak a Közéleti Kávéházban.

Nyári Kavalkád

A Nyári Kavalkád kulturális programsorozatot a Városháza udvarán, az IH Rendezvényközpont szervezi. Csütörtök este 19 órakor Szalóki Ági: Gingalló című lemezbemutató koncertje lesz gyerekeknek. Rossz idő esetén a rendezvényt az IH Rendezvényközpontban (Felső Tisza-part 2.) tartják meg. A programról és a művészekről bővebben a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/291 oldalon olvashatnak.

VIII. Szegedi Várjátékok

Csütörtöktől augusztus 1-ig ismét megrendezik Szegeden a már hagyományos Szegedi Várjátékokat, amelyeknek helyszíne a Várkert, a Móra-park, illetve a Pinceszínház. Az idei Várjátékokon a tavalyi sikerre való tekintettel marad a már megszokott programokon kívül a Kapaszkodó-Kamaszodó, amely a gyermekek illetve fiatalok egészséges életmódra való nevelését szolgálja. Mindenfajta kiegészítő szolgáltatás ingyenes lesz idén, a kézműves foglalkozásoktól a sportrendezvényekig. Az előadások jegyárai ugyanúgy, mint tavaly: 600-3.500 Ft lesznek. A gyermekeknek itt lesz Kisvakond, Robin Hood, Vizipók, Ágacska, és a Pinceszínház saját bemutatójaként A varázslatos madárijesztő című zenés mesejáték. A felnőtteknek lesz Goldoni: Legyező, Férfilét címmel zenés Faludy est, Marica grófnő és a Pinceszínház saját bemutatójaként egy népszínmű… A Szegedi Várjátékok részletes programját a www.szegedivarjatekok.hu oldalon olvashatják.

Kontor Tamás estje

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 8 órakor Kontor Tamás gitáros, énekes estjét hallhatja a közönség.

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Szegedi Vakáció keretében a Csillag téri fiókkönyvtárban csütörtökön 10-12 óráig sókerámia készítése. A foglalkozást vezetik: Makra Erzsébet, Sipka Árpád és Szélpál Renáta könyvtárosok. Jelentkezni lehet: a 469-838-as telefonszámon, vagy a helyszínen.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor beszélgetés nyári receptekről az Életreform klubban.

Közéleti Kávéház

A Reök Palota Átriumában (Tisza Lajos krt. 56.) csütörtökön 16 órakor Szabadtéri Játékok 2010 – beharangozó est. Vendégek: Bátyai Edina, a Szabadtéri Játékok igazgatója, és az Estek közreműködő művészei.

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolájában (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor: Ami a TV-ből kimaradtMindszenti Józsefről készült TV beszélgetés levetítése. Beszélgetési lehetőség a Magyarok Szövetségének tagjaival az aktuális nemzetpolitikai sorskérdéseinkről. (Dokumentumfilm vetítések és előadások.) Házigazda: Bene Gábor.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) csütörtökön 18.15-kor “Faragott szív” és “Volt egy gyöngy álmom” című romantikus verses kötetek bemutatója. A könyvek szerzője Szekeres Kató. A könyveket bemutatja, és a beszélgetést vezeti: Szalay István, Szeged volt polgármestere és Bagdi Sándor főiskolai docens. Közreműködik, és a meghitt hangulatot emeli előadásával: Hesz Ferenc főorvos.

Kerekasztal-beszélgetés az innovációról

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar dísztermében csütörtökön 10 órakor Innovációs képesség, versenyképesség és jólét – kerekasztal-beszélgetés az NKTH Baross Gábor Innovációs Elemzések Program keretében. Részleteket a www.eco.u-szeged.hu/hirek/gtk-2010-junius/innovacios-kepesseg-100609 oldalon olvashatnak.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Micmacs – (N)Agyban megy a kavarás – feliratos francia film, rendező: Jean-Pierre Jeunet.

21 órakor: Perzsia hercege – Az idő homokja – magyarul beszélő amerikai film, rendező: Mike Newell.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor Alkonyat, Napfogyatkozás – színes, feliratos amerikai misztikus thriller, rendező: David Slade.

Balázs Béla terem:

16.15-kor: Nanny McPhee és a nagy bumm – színes, szinkronizált angol családi vígjáték. Rendező: Susanna White.

18.15-kor és 20.15-kor: Nord – norvég vígjáték, rendező: Rune Denstad Langlo.

Csőke József terem:

17 órakor: Inkubátor – magyar dokumentumfilm, rendező: Pigniczky Réka.

19.30-kor: Milarepa – tibeti életrajzi film, rendező: Neten Chokling.

Előző sztori

Szakad az MSZP?

Következő sztori

Elkészül az új makói fürdő jövő júniusra