Bulvár

A vízirendőrök mentették meg a Marosba esett férfit

A vízirendőrök mentették meg a Marosba esett férfit

2010. június 17., csütörtök
A vízirendőrök mentették meg a Marosba esett férfit

A Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs szolgálati hajója és a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat mentőhajója mentett ki egy 73 esztendős férfit a Marosból csütörtökön délelőtt. A deszki lakos egy kajakból borult a vízbe - tájékoztat a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs sajtóközleménye.

A férfi egy rossz mozdulatot követően elvesztette egyensúlyát, s borult gumi kajakjából az áradó folyóba. Mivel önerejéből nem tudott visszamászni, a vízbe lógó növényzetben kapaszkodott meg. A férfin egy arra evező kajakos próbált meg segíteni, de mivel nem tudott, ezért értesítette a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletét. A kiadott riasztást követően a helyszínre egyszerre érkező Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs szolgálati hajója és a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat mentőhajója, amelyek személyzete együttes erővel mentette ki a bajba jutott személyt. Az idős korú férfit a tápéi kompnál a mentőszolgálat részére átadták. A sajtóközlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a Tisza folyón levonuló árhullám miatt a folyó sodrása megnövekedett, ezért több helyen a megszokottól eltérő vízmozgás alakult ki, amely veszélyhelyzetet teremtett. Ezért a víziközlekedés csak fokozott figyelemmel és kellő óvatossággal ajánlott, amennyiben a vízen való tartózkodásuk mindenképpen szükséges. A Tisza folyó 192-es folyamkilométerétől, az Algyői hídtól Csongrád irányában harmadfokú árvízvédelmi készültség és teljes hajózási zárlat van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.