Írjon nekünk

Szórakozás

Szerda: Reszket a hold

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Millenniumi Kávézóban szerdán “Reszket a hold” címmel könnyed, zenés, beszélgetős estet tartanak. A téma: a hatvanas évek nagy slágerei, amelyekről nem csak beszélnek, de hallgatni is fogják őket. A Régi Zsinagógában Podmaniczky Szilárd darabjával folytatódik a beavató színházi program, szerdán is változatos programokat kínál a Szeged napja ünnepségsorozat, a TIK-ben Ázsia titkaival ismerkedhetnek egy most nyíló kiállításon, a Közéleti Kávéházban pedig a közkedvelt Hesz Ferenc főorvos úr vall magáról és érdekfeszítő életútjáról.

Színielőadások

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Liliom – külvárosi legenda hét képben (Juhász Gyula 2. bérlet).

Az Alterra Kortárs Előadóművészeti Központban (Régi Zsinagóga) szerdán 19.30-kor Sorvezető – beavató színházi program – az RS9 Színház előadásában Podmaniczky Szilárd: Albert Einstein paprikáskrumpli. Részletek a www.maszk.hu oldalon.

Hangverseny

A Felsővárosi minorita templomban szerdán 19 órakor a Király-König Péter Zeneiskola növendék vonószenekarának és orgona kamaracsoportjainak hangversenye. Az Egyházzenei Hónap rendezvénye. A koncert ingyenes.

Szeged napja programok

Szerdán folytatódik a Szeged napja ünnepségsorozat. A XVI. Szegedi Borfesztiválon a Széchenyi téren az 1-es színpadon 17 órától fellép a Levanders Blue Trió, Balázs Péter – Lengyel Tibor gitárduó,  21 órától Berényi Apollo és a szegedi bárzene. A 2-es színpadon a Jack Cannon Blues Band, a három Bor-tenor (László Boldizsár, Cseh Antal, Kóbor Tamás), 21 órától Cuháré táncház. A Dugonics téri délutánok műsorán szerdán 14 órakor Az emberi butaság története (Gyermekszínházi Fesztivál), 15.30-kor Színház a kíváncsi hörcsöghöz fogadóban (Gyermekszínházi Fesztivál), 19 órától a Szeged Táncegyüttes műsora. A Nemzetiségi Napok rendezvényei keretében a Nemzetiségek Házában (Osztróvszky u. 6) szerdán 18 órakor Balkán táncház. Közreműködnek: Szeltner László (Iliosz együttes), a Deszki Bánát Szerb Táncegyüttes tagjai, Bajusz Kata, (Balkán Táncegyüttes). Zenél a Santorini Duo (görög tavernazene) és a Bánát zenekar (autentikus szerb népzene). A Nemzetiségek Házában működő táncházak tavaszi évadának záróeseménye. A Szeged napja más programjairól a www.hidivasar.hu/category/szeged-napja-programok oldalon olvashatnak.

Kiállítás a TIK-ben

Szerdán 12 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában rendezik az Altajisztika Szegeden és A Keleti Gyűjtemény című kiállítás megnyitóját. Beszédet mond: Ivanics Mária tanszékvezető egyetemi tanár. A kiállítás megnyitóját követően Kempf Bajarama és Kempf Béla ,,Altaji népek a Bajkál-tó vidékén, Burjátiában” címmel tart vetített képes előadást.

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Petőfi-telepi fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor “Ma én mesélek Neked…” – felolvasó délután és könyvbemutató. Vendég: Sántáné Kurunczi Mária, író, költő, a Szegedi Amatőr Alkotók Körének vezetője.

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 15 órakor a Baráti Kör keretein belül Mesélünk címmel a József Attila Általános Iskola és Szakiskola színpadának műsora látható.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban szerdán 17 órakor Férfi és nő együtt és külön a számmisztikában címmel Szendrei Gyula numerológiai elemző tart ismertető előadást.

A Tarjáni fiókkönyvtárban szerdán 16 órakor a vendég Szabó Pál költő, a Szegedi Írók Társaságának alelnöke. A Könyvbarátok klubjának rendezvényén közreműködnek a Weöres Sándor Általános Iskola tanulói.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) szerdán 17 órakor “Társaim: az emlékeim, barátaim, a vendégeim” címmel a közkedvelt Hesz Ferenc főorvos úr vall magáról és érdekfeszítő életútjáról. Beszélgetőtárs: Bagdi Sándor főiskolai docens. Közreműködik: Sándor Kata joghallgató (vers). A műsor szervezője, címadója, vezetője és előadója: Szekeres Kató.

A Millenniumi Kávézóban (Dugonics tér) szerdán 17 órakor “Reszket a hold” címmel könnyed, zenés, beszélgetős este a hatvanas évek slágereiről. Az est folyamán elhangzik sok régi nagy sláger. Meghívott vendég: Sebők János zenetörténész-író (Budapest). Az est folyamán zenél a dr. Casablanca duó (Patócs Mariann és Rummel József). Az est moderátora Rummel József.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

18.30-kor: Viharsziget – feliratos amerikai film, rendező: Martin Scorsese.

21 órakor: Max Manus – feliratos norvég-dán-német film, rendező: Espen Sandberg, Joachim Ronning.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor és 17.45-kor: A titánok harca 3D – színes, szinkronizált amerikai akció, fantasy. Rendező: Louis Leterrier.

20 órakor: Az ifjú Viktória királynő – színes, feliratos amerikai-angol történelmi dráma. Rendező: Jean-Marc Vallee.

Balázs Béla terem:

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Az út – színes, feliratos amerikai akció-dráma. Rendező: John Hillcoat.

Csőke József terem

16.15-kor és 20.45-kor: Szélcsend – színes, magyar dráma. Rendező: Sas Tamás.

18.30-kor: Budapest – színes, feliratos brazil-portugál-magyar dráma. Rendező: Walter Carvalho.

Szerda esti bulik

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor FaceIIFace DJ párbajDJ Novák vs. DJ Lennard. Exkluzív Szote Party a modern tánczene jegyében.

A Fészek Klubban szerdán 21 órakor Karaoke. A program ingyenes.

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

Kommentek

Szórakozás

A kamionos fesztivál után veteránautók lepik el Szegedet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az eseményre hazai és külföldi klubokból érkeznek veteránjármű tulajdonosok.

Tovább olvasom

Szórakozás

Tévedtünk! Botka László még mindig nyaral.

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Városházi informátorunk szerint ezen a héten se lesz Szeged első embere a munkahelyén, mert még mindig a lábát lógatja valahol.

Tovább olvasom

Szórakozás

Ilyen a szegedi kamionmosás – videó

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A XXIX. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó számos látnivalót és érdekességet kínált.

Tovább olvasom

Aktuál