Sport

Kosárlabda: egyetemi rangadó a feljutásért vívott harcban

Kosárlabda: egyetemi rangadó a feljutásért vívott harcban

2010. május 13., csütörtök
Kosárlabda: egyetemi rangadó a feljutásért vívott harcban
Három forduló van még hátra a férfi kosárlabda NB I/B nyolccsapatos rájátszásából, s a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdája vezeti a tabellát. A szegedi alakulat jó eséllyel küzd azért, hogy ismét feljusson a legjobbak közé, az A csoportba, ugyanakkor nem lesz egyszerű megtartani a minden szempontból aranyat érő első helyet. Pénteken a SMAFC-NYME következik.

Online

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – SMAFC-NYME mérkőzés alakulását pénteken 19 órától online eredményjelzőnk segítségével követhetik majd figyelemmel. Most is, mint mindig: szurkoljanak velünk a csapatnak!
Nagykanizsán ugyan megbotlott, de szerencsére nem torpant meg a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A Veszprém, a Sopron és a Bonyhád elleni győzelmeket követően a Kanizsa KK otthonában rossz játékkal veszítettek Gémes Leventéék, de mivel az elmúlt hét végén másodszor is felülmúlták a Veszprémet (hatalmas szívvel és akarattal 111-108-ra nyerték idegenben azt az egyetemi rangadót), az élről várják az utolsó három fordulót. A Szeged négy vereséggel áll, ugyancsak néggyel a Bonyhád, öttel a Kanizsa KK, hattal a Veszprém és a Jászberény. „Nem tulajdonítottuk túl nagy jelentőséget a Nagykanizsán történteknek, az ilyen botlások benne vannak a rájátszásban, menni kell előre, tilos hátrafelé tekintgetni. Csapatom tudta a dolgát, talpra állt, s bár a következő meccsen is sokat hibáztunk, helyén volt a szívünk, így sikerült győzni Veszprémben” – mondta portálunknak Bonifert Domonkos. A szegedi vezetőedző szerint továbbra is többesélyes a feljutás. A Jászberény soproni veresége jól jött a Szedeáknak, de a listavezetővel egyforma mutatókkal álló Bonyháddal és a nyomukban lihegő Kanizsával még mindenképpen számolni kell. Nyilas István és társai pénteken 19 órakor az igen erős SMAFC-NYME-t fogadják az újszegedi sportcsarnokban (újabb egyetemi rangadó!), majd Bonyhádra utaznak, végül a Nagykanizsát látják majd vendégül. „Korábban úgy számoltunk, három mérkőzést minimum nyernünk kell az utolsó négyből, de lehetséges, hogy valamennyit be kell húznunk az első helyhez, így már nem szeretnénk hibázni. Rezák Tamást sajnos ujjtörés miatt elvesztettük erre a szezonra, s természetesen a bajnokság végéhez közeledve már mindenkinek fáj valamije, de valamennyi játékosnak össze kell drótoznia magát ezekre a csatákra. Azt a taktikát követjük, hogy mindig csak a következő találkozóra összpontosítunk. Így most az a fő célunk, hogy a remek formába lendült, nagyszerű Sopront megverjük péntek este. A SMAFC a szezon során jó néhányszor bebizonyította, hogy rendkívül erős csapat, és a hazai sikerek mellett a rájátszásban például Jászberényben, továbbá Vásárhelyen is szoros, kiélezett mérkőzéseket vívott. Óva intek mindenkit az elbizakodottságtól! Biztos vagyok abban, hogy a bravúr reményében érkeznek Szegedre, és minden egyes kosárért nagyon keményen meg kell majd küzdenünk. A sikerhez legalább olyan határozottan és agresszívan kell védekeznünk, mint az áprilisi, idegenbeli találkozón. Nagy szükségünk lesz lelkes közönségünk buzdítására, várjuk őket szeretettel a lelátókra” – így a szakember. Ami a soproni alakulatot illeti, elsősorban a rutinos, 210 centis centerre, Csaplár-Nagy Arnoldra kell majd odafigyelni, de kulcskérdés lehet a kisemberek közül Kováts Viktor és Szlávik Tamás kikapcsolása is. Idegenben nagy csatában sikerült felülmúlni a SMAFC-ot, akkor a szoros első játékrészt követően a második félidőben döntötte el a mérkőzést a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Reméljük, ezúttal nem kell majd olyan sokáig izgulni...

Újra színes programok várják a nézőket

Közlemény

Támogassa Ön is a szegedi férfi kosárlabdázást! Kérjük, hogy személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa a Szegedi Deákok Kosárlabdázó Egyesületét, ezzel is segítve a férfi kosárlabdázás fejlődését, valamint a szegedi fiatalok egészséges, sportszerű életre nevelését. Köszönjük! 1 % támogatás = 100 % Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Adószám: 19085823-2-06
A találkozó előtt ismét megmérkőznek egymással a Szedeák bázisiskolái. A Dél-Konstrukt-kupa 2. fordulójában 17 óra 40 perctől a Dugonics András Piarista Gimnázium csapata a Deák Ferenc Gimnáziummal, míg 17.55-től a Radnóti Miklós Gimnázium a Gábor Dénes Gimnázium együttesével találkozik. (A sulicsapatok tagjai és szurkolói ezúttal is ingyen tombolát kapnak, amellyel 10 ezer forint értékű Dockyard-utalványt nyerhetnek.) A Szedeák – SMAFC mérkőzés szünetében a Dockyard jóvoltából ismét sorra kerül az „50 ezer forintos dobás” című játék. A belépőt vásárló nézők között egyet kisorsolnak, aki részt vehet a játékban. A szerencsés jegytulajdonosnak egy triplakísérlete lesz, ha bemegy, övé az 50 ezres Dockyard-utalvány. A belépő ára 500 forint, a diákok, a nyugdíjasok és a B-közép tagjai pedig ingyen szurkolhatnak.

A két csapat korábbi meccsén:

Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás az 1-8. helyért, 2. forduló: SMAFC-NYME – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 52-71 (17-15, 15-18, 7-17, 13-21). Sopron, 100 néző. Vezette: Tóth K., Török Z. Szeged: VIDA 13, MOLNÁR M. 4/3, NYILAS 17/3, TANÁCS 17/9, Gémes 11. Csere: KOVÁCS D. 8, Rezák 1. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. A Sopron legjobb dobói: Szlávik T. 14/3, Csaplár-Nagy 13, Kováts V. 9.

A 6. forduló műsora:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – SMAFC-NYME péntek 19.00 Jászberényi KSE – Veszprémi Egyetem péntek 19.30 EnterNet Vásárhelyi KS – Bonyhádi KSE szombat 18.00 EKF Hész Eger – Kanizsa KK szombat 18.00

Az 5. forduló eredményei:

Veszprémi Egyetem – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 108-111 SMAFC-NYME – Jászberényi KSE 88-87 Bonyhádi KSE – EKF Hész Eger 75-68 Kanizsa KK – EnterNet Vásárhelyi KS 94-63 A felsőház állása a rájátszás 5. fordulója után:
1.Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák272342479-2112
2.B-Beton Bonyhádi KSE272342527-2052
3.Kanizsa KK DKG-EAST272252413-1937
4.Veszprémi Egyetem272162555-2125
5.Jászberényi KSE272162634-2154
6.EnterNet Vásárhelyi KS271982425-2217
7.SMAFC-NYME2717102276-1895
8.EKF Hész Eger2713142056-2082

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.