Sport

Kick-box: tarolt a Yoko Kick-box Team

Kick-box: tarolt a Yoko Kick-box Team

2010. május 28., péntek
Kick-box: tarolt a Yoko Kick-box Team
Május 21-23. között rendezték meg a XVI. Kick-box Világkupát, melyre a szegedi csapat, a Yoko Kick-box Team és Szabadidő SE igen szép létszámmal, 30 fővel nevezett gyermek, cadet 1, cadet 2, junior és felnőtt kategóriában, semi-contact és light-contact szabályrendszerben. A rendezvénynek idén ismét a Városi Jégpálya adott otthont, immár hagyományosan pünkösdkor. A rendezők rekordszámú nevezést vártak és nem is csalódhattak. Közel hétszáz fős nevezéssel kezdődtek meg a küzdelmek igen erős mezőnnyel minden kategóriában. 21 ország 107 csapata adta le a nevezését, így 700-800 mérkőzést várhattak a három nap folyamán az érdeklődők. Még Pakisztánból és Egyiptomból is érkeztek versenyzők. A verseny eredményeit válogatóként értékelik a junior Eb és a felnőtt vb tekintetében, így igen komoly küzdelmeket láthattak a kilátogatók. Legnagyobb ellenfélnek a kelet-európai versenyzők bizonyultak. A versenyszámok öt kategóriában bonyolították le: - Semi Contact - Light Contact - Full Contact - Low Kick - Thai Kickboxing Az első nap a ringes küzdelmekkel kezdődött négy páston és két ringben. A full-contact, low-kick és K1 selejtezők sorába a semi-contact selejtezők és döntők lebonyolítása is besorolt a gyermek, cadet I., cadet II. és junior kategóriákban. A kitartó nézők késő este a semi-contact csapat verseny (3 férfi + 1 nő) felnőtt és cadet II-es küzdelmeit izgulhatták végig. A szombati nap a cadet I., cadet II., junior light-contact selejtezők és döntők, a junior és felnőtt együttes kategóriájában a semi-contact selejtezők és döntők, a full-contact, low-kick és K1 selejtezők és elődöntők napja volt. A nap zárásaként a Grand Champion küzdelmeket kísérhettük figyelemmel. Vasárnapra a felnőtt és junior együttesen lebonyolították a light-contact selejtezőit és döntőit, valamint a full-contact, low-kick és K1 döntők kerültek. A Yoko Kick-box Team nagy lelkesedéssel indult neki a pénteki küzdelmeknek. Versenyzői kihasználva a lehetőséget, semi-contact küzdelmi számban két súlycsoportban is indultak, a juniorok pedig ezt is megduplázva szombaton az összevont junior és felnőtt versenyt is vállalták. Az est zárójaként megrendezett csapatversenyek sorába 3 csapattal szálltak be. Közülük két csapat állhatott az éjszakába nyúló nap végén a dobogón. Sajnos az idei Világkupát sem úszta meg a csapat sérülések nélkül. Pál Anita a csapatverseny során egy szerencsétlen lépés miatt kificamította a térdét, így tartalék versenyző hiányában a Yoko Team 2-es csapata a küzdelem feladására kényszerült. Sérülése miatt Anita a további küzdelmekben sem indulhatott. Szombaton Hajzer Marko kényszerült a verseny feladására. Ellenfele egyik mélyrúgása szegycsonttöréshez vezetett. Ugyan csekély létszámmal, de a light-contact küzdelmekből is kivették a részüket, ahol mind a négy induló versenyző ért el helyezést.

Eredmények:

Semi-contact Gyerek: Nováki Laura 1. hely Cadet I: Takó Roland 1. hely Csonka Attila 2. hely Cadet II: Homolya Dániel 3. hely; 3. hely Liszkai Krisztina 3. hely Német Marcell 3. hely Junior: Almási Bence 1. hely; 3. hely Busa Andrea 1. hely Hartyányi Péter 2. hely Takó Patrik 3. hely Felnőtt: Almási Bence 3. hely Busa Andrea 3.hely; 3. hely Haska Szabolcs 3.hely Varga Zsolt 3. hely Light-contact: Cadet I: Takó Roland 1. hely Cadet II: Novák Norbert 1. hely Liszkai Krisztina 2. hely Sári Máté 3. hely Csapatverseny: Cadet II. Yoko Team csapat 2. hely: Homolya Dániel, Novák Norbert, Német Marcell, Liszkai Krisztina Felnőtt Yoko Team 1-es csapat 3. hely: Almási Bence, Haska Szabolcs, Völgyi Erik (4Fight), Busa Andrea

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.