Bulvár

Határsértők a sínek között, körözött bűnöző a határon

Határsértők a sínek között, körözött bűnöző a határon

2010. május 23., vasárnap
Határsértők a sínek között, körözött bűnöző a határon

A rendőrség mellett a határrendészetnek is volt dolga az elmúlt 24 óra folyamán. Előbb két határsértőt fogtak el Röszkén, akik a vasúti sínek mentén gyalogoltak, majd a határátkelőhelyen fogtak el egy Interpol-körözés alatt álló szerb férfit - tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Két határsértőre bukkantak a szegedi határrendészek tegnap este és ma kora reggel Röszke külterületén a vasúti sínek mentén. Az egyik személyre 21 óra magasságában találtak rá, amint a sínpár vonalában gyalogol az ország belseje felé. Elmondása szerint olasz állampolgár, azonban ezt hiteles okmánnyal igazolni nem tudta, személyazonosságának és állampolgárságának megállapítása folyamatban van. Vasárnap hajnalban került elő ugyanazon az útvonalon, a vasúti sínek mentén egy másik határsértő is. A tunéziai férfi „visszatérő vendég”-nek bizonyult, ugyanis két nappal korábban, pénteken lett az országból tiltott határátlépés miatt kiutasítva. Vele szemben így beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás indult. Az Interpol körözte azt a szerb állampolgárságú férfit, aki vasárnap reggel jelentkezett belépésre a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen. A 60 éves férfi adatainak ellenőrzésekor derült ki, hogy neve szerepel az Interpol körözési listán. A férfit a röszkei határátkelőhelyen előállították, egyúttal értesítették az Interpol Magyar Nemzeti Irodát a további intézkedések lefolytatása végett - tájékoztatott a szóvivő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.