Bulvár

23 autót tört fel a fiatal testvérpár

23 autót tört fel a fiatal testvérpár

2010. május 11., kedd
23 autót tört fel a fiatal testvérpár

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy egy 24 és egy 17 esztendős szegedi testvérpár tucatnyi autót tört fel április végén a városban – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A gépkocsifeltörőket a Tarjánvárosi Rendőrőrs nyomozói érték tetten április 26-án hajnalban a Kereszttöltés utcán, miközben gyalogosan és kerékpárral portyáztak a városrészben épp az ilyen bűncselekmények felderítése végett. Akkor éjjel tettenérésükig három járművet sikerült feltörniük, valamennyi Volkswagen típusú személygépkocsi volt. Már az első kihallgatásukkor kiderült, hogy március 22-e óta – ekkor szabadult ugyanis börtönbüntetéséből a báty – további 7-8 járművet törtek fel. Az azóta beszerzett adatok alapján kiderült, hogy összesen 23 gépjármű feltörése írható a számlájukra ezen viszonylag rövid időintervallum alatt. A két testvér valószínűleg márkahű, mivel valamennyi jármű egytől egyig Volkswagen típusú volt. A gépkocsikból egyébként a rádiósmagnótól kezdve a fényképezőgépen, motoros dzsekin át a táskákig mindent vittek, amit találtak. A lopással közel félmillió forint kárt okoztak, a járművek feltörésével keletkezett rongálási kár is több százezer forintra rúg. A két fiatalt egyébként egy élelmiszerboltba történő betöréssel is gyanúsítja a rendőrség. Április 26-ra virradó éjjel akartak ugyanis bejutni az üzletbe, ám ez nem sikerült nekik, tettük a kísérlet szintjén rekedt. A két fiatallal szemben a büntetőeljárás folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.