Sport

Labdarúgás: Százhalombattán tört meg a jég

Labdarúgás: Százhalombattán tört meg a jég

2010. április 3., szombat
Labdarúgás: Százhalombattán tört meg a jég

Megszerezte első tavaszi győzelmét a Tisza Volán SC Szeged a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. A kék-feketék egy korábbról elhalasztott meccset tudtak megnyerni a Százhalombatta otthonában.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 15. fordulójából elhalasztott meccsen:

Százhalombattai LK - Tisza Volán SC Szeged 1-3 (0-1).

Százhalombatta, vezette: György Sándor.

Százhalombattai LK:

Nagy E. - Hollósi, Sontra (Szép 46'), Fejős, Babicz (Sárdi 69'), Gyurácz, Ribényi (Ihos 46'), Nagy G., Hegedűs, Bakó, Móra. Vezetőedző: Varga László.

Tisza Volán SC Szeged:

Czirják - Mészáros, Boldizsár, Pénzváltó, Grünwald - Frank (Mucsi 85'), Vastag Sz. (Hadár 80'), Huszárik - Pálfi (Garamvölgyi 91'), Kazi, Végh. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Nagy G. (48'), illetve Mészáros (6'), Vastag Sz. (62'), Huszárik (91'). Buchholcz Gábor:

"Az akarat diadala volt százhalombattai győzelmünk! Kitűnően előkészített pályán, egy gyönyörű sporttelepen az őszihez hasonló meccset játszottunk, azaz tulajdonképpen végig a mi akaratunk érvényesült. Tiszteltük ellenfelünket, hiszen nem véletlen, hogy tavasszal háromból kettőt nyertek, de hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, s a remek formába lendült Mészáros pazar góljával az előnyt is sikerült megszereznünk. Ezt követően hatalmas csata alakult ki, fizikailag igencsak megterhelő volt a masszív hazaiak elleni harc, de játékosaim állták a sarat. Mi dolgoztuk ki a helyzeteket, csak sajnos elrontottuk azokat. A szünetben elmondtam, a győzelemhez legalább még egy gólt kell rúgnunk. Be is jött a megérzésem, mert a fordulást követően egy szöglet utáni csúsztatással egyenlítettek a battaiak. Szerencsére a csapatom nem tört meg, formás akciókat vezettünk. Különösen Vastag Sz., Kazi és Huszárik fickándozott, de Végh akaratát is meg kell dicsérnem. Jókor jött Vastag Szabi találata, majd jöttek ugyan a hazaiak, de a Pénzváltó-Boldizsár kettős és Czirják kapus remekül biztosított hátul. Huszárik remekbe szabott gólja csak hab volt a tortán. Három pontot ért az akaratunk és az elszántságunk, mely az edzéseken is látszott a srácokon. A 21. századi szegedi Don Quijoték legyőzték a Százhalombattát! A szegedi focit szerető és irányító akaró embereknek megmutattuk, ez a csapat a jövő, nem bármiféle zsoldossereg, ezek a szegedi srácok, akik heti hét edzésen és a meccseken is kiteszik a lelküket a városért, szinte ellenszolgáltatás nélkül. Rájuk kell építeni, s a türelem majd meghozza gyümölcsét, az előrelépést. Hozzáteszem: ezzel a sikerrel versenyben maradtunk a legjobb helyezésekért is."

93. perc:

Itt az első tavaszi Volán-siker! Buchholcz mester a végét, majd a hosszabbítás perceit ügyesen húzta cserékkel, Pálfi és Frank helyére Garamvölgyi Bencét és Mucsi Mátét küldte föl.

91. perc:

GÓÓÓÓL!

Itt a slusszpoén, Huszárik Zsolt megmutatta, hogyan is kell elvégezni egy szabadrúgást! A szegediek játékosa 22 méterről talált a kapuba; 1-3!

88. perc:

Egy 30 méteres battai szabadrúgást követően levágódott a labda a szegedi védőkről, Czirják másodikra tudott menteni, de tudott, s ez a lényeg! Még két-három perc van vissza!

81. perc:

Már csak tíz percet kell kiszurkolnunk. A Százhalombatta próbálkozik ugyan, de nem kell lerágnunk a körmünket, jól áll a lábán a Volán. Elöl is igyekszik erősíteni Buchholcz mester, Hadár Attilát küldte föl a második gólt jegyző Vastag Szabolcs helyett.

70. perc:

Helyreállt az élet rendje, néhány percnyi üzemzavart követően ahogy vezetést szerzett, ismét lendületbe jött a Tisza Volán SC Szeged. Sokkal többet birtokolják a labdát Mészárosék, s helyzeteket is teremtenek, de ezeket most nem sikerül értékesíteni.

62. perc: GÓÓÓÓL!

Bizony, oda is értek a vendégek! Vastag Szabolcs révén ismét előny a Volánnál! A középpályás egy remek beadás után 3 méterről söpörte a játékszert Nagy kapujába; 1-2!

58. perc:

Kissé felpaprikázta a bekapott gól a Tisza-parti együttest, Buchholcz mester igyekszik rendezni a sorokat. A Százhalombatta vérszemet kapott, természetesen ezt a meccset is szeretné győztesen letudni hazai környezetben, így nagy erőket kezd mozgósítani az újabb találat érdekében. Kontrákkal azonban a szegediek is odaérhetnek a kapu elé.

48. perc:

GÓL!

Nem sokáig örülhettünk, kiegyenlített ugyanis a hazai gárda. Egy szögletnél Nagy Gáborra nem figyeltek eléggé a volánosok, ő ezt kihasználva Czirják hálójába talált; 1-1.

46. perc:

Megkezdődött a második játékrész. Buchholcz Gábor nem változtatott, elégedett azzal a tizeneggyel, mely az első negyvenöt percben vezetéshez jutott Százhalombattán. Amennyiben sikerülne megtartani az előnyt, megszülethetne végre az első tavaszi kék-fekete siker.

45. perc:

Véget ért az első félidő, melyben javarészt a vendégek birtokolták a labdát, s ennek megfelelően megérdemelt az előnyük.

37. perc:

Egy veszélyes szabadrúgást jegyezhettünk föl a battaiak részéről, de továbbra is őrzi előnyét a Szeged.

25. perc:

Kiegyenlítettebbé vált a játék, kezd erőre kapni a Százhalombatta is, de ez helyzetekben még nem mutatkozott meg. A Volán sem adta föl a támadásokat, bátran futballoznak a fiúk.

15. perc:

A hamar megszerzett találat meghozta a Volán kedvét és bátorságát is. Ezen a tavaszon első alkalommal kerültek előnybe Frankék, reméljük, ez erőt és önbizalmat ad nekik. Mennek előre, támadnak, a hazai gárda egyelőre nem veszélyes a kapunkra.

6. perc:

GÓÓÓÓL!

Máris nagyszerű hírrel szolgálhatunk, ugyanis a kezdeti tapogatózást követően megszerezte a vezetést a Szeged! Mészáros Zoltán ment el a jobb oldalon, befelé cselezett, majd ballal váratlanul kapura nyeste a labdát, s a lövés-beadás a jobb fölsőben kötött ki; 0-1! Sajnos két szegedi játékos is megbetegedett szombatra, így sem Búzási Péter, sem Beretka Péter nem tarthatott a többiekkel. Ismét át kellett alakítani tehát a stabil kezdőcsapatot, melyből Dargó Balázs sérülés, Vida Gergely, Vágó Levente és Mórocz Zsolt pedig eltiltás miatt hiányzik. Dongó Dénes kapus munkahelyi elfoglaltság miatt nincs Battán. Eléggé foghíjas így a cserepad, ahol a fiatal hálóőr, Tóth Zoltán mellett Garamvölgyi Bence, Hadár Attila, illetve két ifjú tehetség, Makó Zsolt és a 93-as születésű Mucsi Máté foglal helyet. Első tavaszi győzelmét szeretné megszerezni a Tisza Volán SC Szeged gárdája szombaton. Buchholcz Gábor együttese a vásárhelyi 1-0-s vereséget követően az Orosháza, majd a Vasas II. ellen is 1-1-re végzett. A Százhalombatta ellenben már kétszer is nyert tavasszal hazai környezetben. Nem lesz egyszerű dolguk Huszárikéknak, de neki kell veselkedni, nincs mese!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.