Közélet

Egy Csongrád megyei külképviseleti borítékot nem tud továbbítani az OVB

Egy Csongrád megyei külképviseleti borítékot nem tud továbbítani az OVB

2010. április 30., péntek
Egy Csongrád megyei külképviseleti borítékot nem tud továbbítani az OVB

Egy külképviseleti borítékot nem tud továbbítani az Országos Választási Bizottság (OVB), mert azt hibásan "címezték" meg - derült ki a testület pénteki ülésén, a külképviseleti szavazatok szétválogatása után.

A pénteki külképviseleti urnabontáson két "problémás" borítékot találtak a testület tagjai. Az egyik borítékon a "Csongrád megye, 04. oevk" volt feltüntetve, de Csongrád megyében, a 4. számú egyéni választókerületben nem tartottak második fordulót, mivel már az első körben eldőlt a mandátum sorsa. Csongrád megyében egyébként második fordulót csak az 1. és a 3. számú választókerületben tartottak. Mivel nem lehetett beazonosítani, melyik választókerületbe szól a szavazat, az OVB arról döntött, hogy nem továbbítják a szavazatot tartalmazó borítékot. Az iratot - ahogy a többi szavazatot a településeken a helyi választási irodák - az OVB a szavazás utáni 90. napon (felbontás nélkül) megsemmisíti, addig azt páncélszekrényben őrzik, mert a "nagy boríték" személyes adatokat is tartalmaz. A másik "problémás" borítékon pedig csak annyi volt feltüntetve, hogy "13. oevk", azonban a megye/főváros nem volt ráírva. Tizenhárom (illetve annál több) választókerület csak a fővárosban, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, de második fordulót csak a fővárosi 13. választókerületben tartottak. Az OVB szerint tehát ennek a borítéknak a rendeltetési helye "azonosítható", ezért úgy döntöttek, hogy a borítékot továbbítják az illetékes választási bizottsághoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.