Sport

Kosárlabda magyar kupa: életveszélyesek a Sopron gyors indításai

Kosárlabda magyar kupa: életveszélyesek a Sopron gyors indításai

2010. március 26., péntek
Kosárlabda magyar kupa: életveszélyesek a Sopron gyors indításai
A női kosárlabda magyar kupa négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik Pécsen. Az elődöntőben a Szeviép-Szeged a Sopronnal, a Pécs a Zalaegerszeggel mérkőzik. Bencze Tamás, a szegediek vezetőedzője azt mondta, csak akkor lesz esélyük, ha minimálisra redukálják az eladott labdák számát. Gigászi küzdelem várható a hétvégi női kosárlabda magyar kupa négyes döntőjében. A jelenlegi legjobb négy együttes – a Szeviép-Szeged, a Pécs, a Sopron és a Zalaegerszeg - küzd szombattól a trófeáért Pécsen. Az biztos, hogy a szombati két elődöntő közül a slágermérkőzés a Szeviép-Szeged – Sopron találkozó lesz. A két együttes egy hete bajnoki meccsen Sopronban küzdött egymással, akkor a hazai gárda nyert és ezzel megszerezte a bajnokságban az alapszakasz-győzelmet, míg a Szeviép a harmadik helyen zárt. A szegediek vezetőedzője, Bencze Tamás pénteken csak délutáni edzést tart és ezután a csapat utazik Pécsre. A Szeviépes hölgyek közül mindenki hadra kész, az utóbbi napokban három edzőmérkőzést is játszott az együttes a Szedeák fiú junior csapatával. Ezt Bencze Tamás azzal magyarázta, hogy a kemény védekezést csak így lehetett gyakorolni. „Bebizonyosodott a szezon elején, hogy hiába játszottunk a Bajával vagy a Beaccal bajnoki meccset, ezeken a találkozókon nem lehetett gyakorolni, mert az ellenfél - és igazán nem szeretném megsérteni egyik csapatot sem – nem késztette játékosainkat erőbedobásra. Ezért nagyon nehéz volt felkészülni a Pécs elleni hazai és a soproni idegenbeli meccsre. Nem találkoztunk kemény védekezéssel, és a Pécs valamint a Sopron jó értelemben vett agresszivitása szokatlan volt kosarasainknak” – magyarázta a vezetőedző.

A négyes döntő programja

Szombat, elődöntők, 15.30: Sopron – Szeviép-Szeged. 18.00: Pécs –Zalaegerszeg. Vasárnap, 15.30: Bronzmérkőzés (Digi Sport). 18.00: Döntő (Digi Sport).
A Szeviép-Szeged és a Sopron jól ismeri egymást, a játékosokban élénken él az elmúlt szombati találkozó élménye. Azt például nem gondolta volna senki, hogy a WNBA-ből két hete igazolt villámgyors amerikai irányító, Kristi Toliver, így beilleszkedik a Sopronba. Nemcsak a ponterőssége figyelemre méltó, hanem tartást adott a kétszeres kupagyőztes együttesnek. Bencze Tamás kijelentette, az amerikai nélkül is a legjobb formában lévő magyar női kosárlabda csapat most a Sopron. „Reálisan nézve az esélyeket a Sopronnak van a legnagyobb sansza a végső győzelemre. Felszálló ágban vannak, mi még nem vagyunk azon a szinten, ahol a csapat decemberben volt. Ez nem azt jelenti, hogy feltartott kezekkel lépünk pályára szombaton, sőt szándékunk, hogy meglepjük a Sopront. Mindez akkor sikerülhet, ha az eladott labdák számát három-négyre redukáljuk félidőnként. Sopronban az első játékrészben tíz olyan hibát vétettünk, amiből könnyű kosarakat szerzett az ellenfél, és ezzel el is úszott a meccs. Ugyanakkor, ha a Sopron gyors indításait – ami a legnagyobb fegyverük – kontrolláljuk, akkor partiban leszünk, és bármi lehet, hiszen felállt védelemmel szemben vagyunk olyan jók, mint ők. Hullámvölgyek, 8-0-ák nem férnek a szombati mérkőzésbe, mert akkor elmegy a meccs” – mondta Bencze Tamás. A hírek szerint a Sopron is készül apró változtatásokra, Székely Norbert vezetőedző szerint erre azért van szükség, mert a Szeviép-Szeged jó erőkből áll, és a két együttes jól ismeri egymást. A magyar kupa mérkőzései szegedi szempontból azért is fontosak, mert a bajnoki rájátszásra tétmérkőzésekkel készülhet a Szeviép. Fürészék jövő szerdán már hazai pályán fogadják a Szolnokot, majd pénteken utaznak idegenbe. Bencze Tamás úgy gondolta, hogy két mérkőzésen továbbjutnak és csapatának lesz négy napja, hogy felkészüljön a Pécs elleni április 7-i első elődöntőre. Ami azt is jelenti egyben, hogy a lányok húsvétkor locsolkodókat nem fogadnak, mert az újszegedi sportcsarnokban tréningeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.