Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda magyar kupa: életveszélyesek a Sopron gyors indításai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

A női kosárlabda magyar kupa négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik Pécsen. Az elődöntőben a Szeviép-Szeged a Sopronnal, a Pécs a Zalaegerszeggel mérkőzik. Bencze Tamás, a szegediek vezetőedzője azt mondta, csak akkor lesz esélyük, ha minimálisra redukálják az eladott labdák számát.

Gigászi küzdelem várható a hétvégi női kosárlabda magyar kupa négyes döntőjében. A jelenlegi legjobb négy együttes – a Szeviép-Szeged, a Pécs, a Sopron és a Zalaegerszeg – küzd szombattól a trófeáért Pécsen. Az biztos, hogy a szombati két elődöntő közül a slágermérkőzés a Szeviép-Szeged – Sopron találkozó lesz. A két együttes egy hete bajnoki meccsen Sopronban küzdött egymással, akkor a hazai gárda nyert és ezzel megszerezte a bajnokságban az alapszakasz-győzelmet, míg a Szeviép a harmadik helyen zárt.
A szegediek vezetőedzője, Bencze Tamás pénteken csak délutáni edzést tart és ezután a csapat utazik Pécsre. A Szeviépes hölgyek közül mindenki hadra kész, az utóbbi napokban három edzőmérkőzést is játszott az együttes a Szedeák fiú junior csapatával. Ezt Bencze Tamás azzal magyarázta, hogy a kemény védekezést csak így lehetett gyakorolni. „Bebizonyosodott a szezon elején, hogy hiába játszottunk a Bajával vagy a Beaccal bajnoki meccset, ezeken a találkozókon nem lehetett gyakorolni, mert az ellenfél – és igazán nem szeretném megsérteni egyik csapatot sem – nem késztette játékosainkat erőbedobásra. Ezért nagyon nehéz volt felkészülni a Pécs elleni hazai és a soproni idegenbeli meccsre. Nem találkoztunk kemény védekezéssel, és a Pécs valamint a Sopron jó értelemben vett agresszivitása szokatlan volt kosarasainknak” – magyarázta a vezetőedző.

A négyes döntő programja

Szombat, elődöntők, 15.30: Sopron – Szeviép-Szeged. 18.00: Pécs –Zalaegerszeg.
Vasárnap, 15.30: Bronzmérkőzés (Digi Sport). 18.00: Döntő (Digi Sport).

A Szeviép-Szeged és a Sopron jól ismeri egymást, a játékosokban élénken él az elmúlt szombati találkozó élménye. Azt például nem gondolta volna senki, hogy a WNBA-ből két hete igazolt villámgyors amerikai irányító, Kristi Toliver, így beilleszkedik a Sopronba. Nemcsak a ponterőssége figyelemre méltó, hanem tartást adott a kétszeres kupagyőztes együttesnek. Bencze Tamás kijelentette, az amerikai nélkül is a legjobb formában lévő magyar női kosárlabda csapat most a Sopron.
„Reálisan nézve az esélyeket a Sopronnak van a legnagyobb sansza a végső győzelemre. Felszálló ágban vannak, mi még nem vagyunk azon a szinten, ahol a csapat decemberben volt. Ez nem azt jelenti, hogy feltartott kezekkel lépünk pályára szombaton, sőt szándékunk, hogy meglepjük a Sopront. Mindez akkor sikerülhet, ha az eladott labdák számát három-négyre redukáljuk félidőnként. Sopronban az első játékrészben tíz olyan hibát vétettünk, amiből könnyű kosarakat szerzett az ellenfél, és ezzel el is úszott a meccs. Ugyanakkor, ha a Sopron gyors indításait – ami a legnagyobb fegyverük – kontrolláljuk, akkor partiban leszünk, és bármi lehet, hiszen felállt védelemmel szemben vagyunk olyan jók, mint ők. Hullámvölgyek, 8-0-ák nem férnek a szombati mérkőzésbe, mert akkor elmegy a meccs” – mondta Bencze Tamás.
A hírek szerint a Sopron is készül apró változtatásokra, Székely Norbert vezetőedző szerint erre azért van szükség, mert a Szeviép-Szeged jó erőkből áll, és a két együttes jól ismeri egymást.
A magyar kupa mérkőzései szegedi szempontból azért is fontosak, mert a bajnoki rájátszásra tétmérkőzésekkel készülhet a Szeviép. Fürészék jövő szerdán már hazai pályán fogadják a Szolnokot, majd pénteken utaznak idegenbe. Bencze Tamás úgy gondolta, hogy két mérkőzésen továbbjutnak és csapatának lesz négy napja, hogy felkészüljön a Pécs elleni április 7-i első elődöntőre. Ami azt is jelenti egyben, hogy a lányok húsvétkor locsolkodókat nem fogadnak, mert az újszegedi sportcsarnokban tréningeznek.

Sport

Kikapott hazai pályán a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

A kék-feketék 3-1-es vereséget szenvedtek a Siófoktól.

Tovább olvasom

Sport

Képekben a szegedi kajak-kenu vb – galéria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tekintse meg Kovács Ferenc képgalériáját a 2019-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokságról!

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu vb: világbajnok a női négyes és Bodonyi Dóra!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

Minden egy helyen a vasárnapi nap eseményeiről.

Tovább olvasom

Aktuál