Gazdaság

Kiosztották a Dél-alföldi Regionális Minőségi Díjat

Kiosztották a Dél-alföldi Regionális Minőségi Díjat

2010. március 10., szerda
Kiosztották a Dél-alföldi Regionális Minőségi Díjat

A Kecskeméti Regionális Képző Központ (KRKK) kapta az idei Dél-alföldi Regionális Minőségi Díjat a közszolgáltatás kategóriában, a díjazott intézmény képviselőjének az elismerést a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett ünnepségen szerdán adták át.

"A minőség manapság a vállalkozások számára létkérdés, és sokaknak a minőségi kultúra elsajátítása a válságból való kilábalás lehetőségét jelenti" - mondta

Kálmán Albert

, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezető főtanácsosa az MTI-nek. A kritériumrendszer megegyezik az Európai Kiválóság Díj rendszerével. Odaítélése pontozás alapján történik, így az a pályázó, aki teljesíti a kétszázötven pontot, elismerésben részesül, ezért volt olyan év, amikor több szervezet is díjazott lett. A Nemzeti Minőségi Díj után a regionális díjazás 2002-ben indult. Az volt a célja a Nemzeti Minőségi Díj Bizottságnak, hogy hosszabb távon növelje azoknak a cégeknek a számát, amelyek megismerik az önértékelési modellt, az átfogó minőségbiztosítási rendszert és elkötelezettek a minőségbiztosítás mellett - ismertette Kálmán Albert. Az idei győztes KRKK-t a Munkaügyi Minisztérium és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata alapította 1992-ben azzal a céllal, hogy felnőttképzési intézményként biztosítsa a térség gazdasága által igényelt képzett munkaerőt. Fő tevékenysége a szak- és felnőttképzés, valamint a képzéshez kapcsolódó szolgáltatások nyújtása. Az intézmény jelentős tevékenységet folytat a foglalkoztatást elősegítő szakképzések, általános és nyelvi képzések szervezésével a felnőtt lakosság valamennyi csoportja számára. A KRKK a kecskeméti központ mellett több mint 40 településen van jelen. A képzési központ több mint 400 képzési programmal és hozzájuk tartozó tananyagokkal rendelkezik az ipar, a mezőgazdaság, élelmiszeripar, környezetvédelem, kereskedelem, informatika, szolgáltatások és nyelvoktatás területén. A Dél-alföldi Régióban fontos vizsgaközponti szerepet tölt be: majd 200 szakterületen rendelkezik vizsgáztatási joggal, a Közép-magyarországi Régióban pedig több mint 50 szakterületen. Az 1996-ban alapított Nemzeti Minőségi Díjat és a 2002-ben alapított Regionális Minőségi Díjat mostanra több száz vállalkozás kapta meg az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.