Bulvár

Határrendészet: 11 határátlépő és 2 embercsempész

Határrendészet: 11 határátlépő és 2 embercsempész

2010. március 24., szerda
Határrendészet: 11 határátlépő és 2 embercsempész

1, 2, 3 óránként lépték át illegálisan a magyar államhatárt az éjszaka folyamán a különböző állampolgárságú határsértők Röszkénél – tájékoztatott Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Összesen 11 illegális határátlépőt és 2 embercsempészt fogtak a szegedi határrendészek a röszkei zöldhatárban. Az első csoport határsértőre a röszkei polgárőrség vezetője hívta fel a járőrök figyelmét, aki azok kiérkezésükig fel is tartóztatta a 2 koszovói személyt, akik tegnap reggeli órákban lépték át a zöldhatárt. Ezt követően egészen csak este 7 óráig volt csendes a határ, ugyanis 19:40-kor két személyre lettek figyelmesek a határrendészek, akik éjjellátó eszközeik segítségével látták, amint két ismeretlen bátor léptekkel igyekszik az államhatártól Röszke irányába. Az igazoltatás során derült fény arra, hogy egy magyar embercsempész vezetett egy koszovói férfit. Nem kellett sokáig várniuk a járőröknek, ugyanis 20:10-kor ismét két személyt fogtak el a röszkei határban. Ebben az esetben egy török férfi útjait egy szerb embercsempész akarta egyengetni, akinek még Szerbiában tett ígéretet, hogy "átcsempészi" Magyarországra. Ezzel az elfogásoknak még nem lett vége, mert 3 órakor négy koszovói, valamint 6 órakor három palesztin került a határrendészek látókörébe, akiket előállítottak. A magyar és a szerb embercsempészek ügyét büntetőeljárás keretében, míg az illegális határátlépők ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.