Sport

Labdarúgás: parázs hangulatú Volán-edzőmeccs + HANG

Labdarúgás: parázs hangulatú Volán-edzőmeccs + HANG

2010. február 6., szombat
Labdarúgás: parázs hangulatú Volán-edzőmeccs + HANG
Hét gól mellett négy kiállítás színesítette a szombati hóesésben a Tisza Volán SC Szeged és a CFR Temesvár edzőmeccsét a Felső Tisza parti stadionban. A román II. ligás vendégek 3-1-es félidőt követően 4-3-ra verték a kék-feketéket. Az időjáráshoz képest jól előkészített pályán csapott össze a két fél, ám ahogy telt az idő, egyre nehezebben küzdöttek meg a fiúk az elemekkel, a hóval. Elaludt a Tisza Volán SC Szeged a meccs elején, két védelmi hibát könyörtelenül kihasznált a vendégcsapat, sőt, még negyed óra sem telt el, mikor már 3-0-ra vezetett a Temesvár, melynek egyik játékosát még 2-0-nál, második sárga lappal állította ki Hegyi sporttárs. Ezt követően kapta magát össze a hazai alakulat, melyet viszonylag sokáig emberelőnye is segített. Az első játékrészben sikerült a szépítés, Beretka Péter szépen fejelt a kapuba. A gólszerző előtt további ziccerek is adódtak, ám ezeket elhibázta. Fordulást követően azonban Beretka újabb, kissé szerencsés találatának köszönhetően 3-2-re felzárkózott a Buchholcz-alakulat. Egyes szakaszokban kifejezetten tetszetősen, szellemesen futballoztak a Tisza-partiak, ám egyenlíteni sajnos nem tudtak, hiszen a lehetőségek kimaradtak. Közben Pálfi Árpád kakaskodásért - egy vendégfutballistával együtt - mehetett zuhanyozni. Felborult a pálya, de egy korszerű kontrából negyedszer is eredményes tudott lenni a Temesvár. Próbálkozott tovább a Volán, s Pénzváltó pontos beadását Szilágyi Norbert bólintotta a hálóba, így alakult ki a 4-3-as végeredmény. A meccs keménységét jelzi, hogy mindkét gárda kilenc-kilenc fővel fejezte be, hiszen néhány perccel a lefújás előtt Végh Ariel törlesztésért kapott pirosat. A Tisza Volán SC Szeged idén a legjobb teljesítményét nyújtotta. Február 20-án ráadásul vissza is vághat a vereségért, hiszen akkor újból Szegedre látogat majd a CFR Temesvár. Először azonban az Ásotthalom következik, vasárnap 11 órai kezdettel. Azon a meccsen a próbajátékon lévő Prikidánovics mellett az U17-ből Gulácsi és Mucsi is lehetőséget kap majd Buchholcz Gábortól.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged - CFR Temesvár (romániai) 3-4 (1-3). Szeged: Czirják (Reguli) - Búzási (Pénzváltó), Vida, Garamvölgyi (Mészáros), Grünwald (Boldizsár) - Vágó, Szilágyi - Pálfi, Huszárik, Végh - Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. A szegedi gólszerzők: Beretka Péter 2, Szilágyi Norbert.
Hallgassa meg Buchholcz Gábor vezetőedzővel készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.