Jobbik: Zagyva Gyulával együtt kampányol Toroczkai László is

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Zagyva György Gyulát, a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Csongrád megye 1. választókerületében indított országgyűlési képviselőjelöltjét.

Toroczkai László, a Mozgalom tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy a jelöltállításra közvetlenül Vona Gábor, a Jobbik elnöke kérte fel a HVIM-t, amellyel a párt egyetlen civil szervezetként kötött a választási együttműködést.
Mivel a Mozgalom hajdan Szegedről indult el, egyértelműnek tartották, hogy itteni körzetben állítsanak jelöltet. Bár szegedi származása és kötődése miatt Toroczkai lett volna a kézenfekvő választás, ő Budaházy Györggyel együtt korábban kijelentette, hogy nem vesz részt az Országgyűlés munkájában, amíg a kommunista időkben létrehozott Alkotmány van érvényben. A HVIM tiszteletbeli elnökeként Toroczkai segít Zagyvának a választókerületre vonatkozó program kidolgozásában is, mivel szavai szerint „személyes ügyének” tekinti a kampányt.

A Csongrád megyei 1. számú választókerületben induló ellenfelekről Toroczkai úgy nyilatkozott, mivel két országosan ismert, jelenleg is parlamenti képviselőről van szó (Bodó Imre és Ujhelyi István), különösen fontosnak tartják ezt a körzetet.
Zagyva György Gyula a HVIM elnökeként kapta meg a felkérést az indulásra, de úgy érzi, a Mozgalom eddigi tevékenysége megfelelő hátteret biztosít számára a sikerhez. „Az országot bitorló hatalom a Jobbik mellett tőlünk retteg a legjobban” – fogalmazott.
Programjára vonatkozó kérdésre elmondta, hogy jelenleg is folyik ennek kidolgozása, de hamarosan bemutatják a választókerületben élőknek elképzeléseiket. „Azt már most megígérhetem, hogy a térség jelenlegi két parlamenti képviselőjétől eltérően én nem fogom megkárosítani a választópolgárokat.”
A Jobbik által a választókerület jelöltjeként korábban bemutatott Hódi Károly távozásáról és esetleges további szerepvállalásáról, illetve a körzet politikai előéletéről a HVIM részéről nem kívántak foglalkozni, mivel a Mozgalom a Jobbik országos vezetésétől kapta a felkérést. Toroczkai szerint a megyei jelöltekről a Jobbik vasárnapi sajtótájékoztatóján adnak tájékoztatást.

Default thumbnail
Előző sztori

Össze-vissza trikolor

Következő sztori

„Kommentkommandót” szerveztek az ifjú szocik

Legutóbbi hasonló cikkek